Салат з тунцем і цукіні

Як смачно зробити Салат з тунцем і цукіні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Крутий виходить салат! Дуже рекомендую.

Інгредієнти

✅тунець~ 250 г (заморожене філе);
✅кунжут~ 50г;
✅цукіні – 1 шт (невеликий);
✅авокадо – 1 шт;
✅мікс салату ~ 60-70 г (у мене був шпинат, рукола, мангольд, роддичио);
✅маслини або оливки – жменя;
✅сіль, перець – за смаком.

Заправка:
✅оливкова олія – 3 ст. л;
✅соєвий соус-1 ст. л;
✅сік лайма – 1 ст. л;
✅мед – 1 ч. л;
✅часник- 1/2 зубчика.

Салат з тунцем і цукіні покроковий рецепт

1. Тунця повільно розморожуємо в холодильнику. Солимо, перчимо, злегка змащуємо оливковою олією. Обвалюємо в кунжуті з усіх боків. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і двома розчавленими зубчиками часнику. Обсмажуємо тунця за 1,5-2 хвилини з кожного боку, щоб залишилася рожева серединка.

2. Нарізаємо тунця на шматочки. Цукіні ріжемо кружальцями і навпіл. Обсмажуємо на сковороді гриль з двох сторін. В кінці підсолюємо. Авокадо нарізаємо дольками.

3. З’єднуємо інгредієнти для заправки, часник пропускаємо через прес. Збиваємо виделкою. Збираємо салат. На блюдо викладаємо салатний мікс, авокадо, цукіні, шматочки тунця, маслини або оливки. Поливаємо заправкою і насолоджуємося!

Відео рецепт 👇