Як смачно зробити Шашлик Кальмари на шпажках на сковороді гриль простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ідеальний спосіб приготувати кальмари – гриль, але якщо у вас його немає, то можна обсмажити такий шашлик на сковороді!
Інгредієнти
🔸Кальмар 500 г (1-2 тушки)
⠀
Для маринаду:
🔸Оливкова олія 30 мл
🔸Соєвий соус 50 мл
🔸Часник 3 зуб. або сушений 1 ч. л.
🔸Імбир сушений ½ ч. л.
🔸Лимон сік ½ шт
🔸Мед/сироп топінамбура 2 ч. л. (за бажанням)
Шашлик Кальмари на шпажках на сковороді гриль покроковий рецепт
1. Кальмар розморожуємо, обдаємо окропом і знімаємо з тушок плівку. Нарізаємо кільцями шириною по 2 див. ⠀ Для маринаду змішуємо в глибокій мисці масло, соєвий соус і мед. Додати спеції. ⠀ Кладемо в миску кільця кальмара і покриваємо соусом.
2. Маринуватися кальмар буде не менше 30 хвилин (у холодильнику). ⠀ Дерев’яні шпажки попередньо замочити у воді на 20-30 хвилин, щоб закуска з них вільно знімалася. ⠀ Кільця кальмара нанизуємо на шпажки. ⠀ Розігріваємо гриль і смажимо шашлики з кальмара 3-4 хвилини (у мене гриль двосторонній).
3. Якщо у вас гриль односторонній або гриль-сковорода, то кальмар готується по 3 хвилини з кожного боку. ⠀⠀ Подаємо блюдо гарячим. На гарнір у мене рис з цвітної капусти. Як його приготувати я показувала ранее.
4. Таке просте блюдо відмінно прикрасить ваш святковий стіл або надає салату пікантну нотку. ⠀ Приємного аппетита!