Домашня бастурма з яловичини

Як смачно зробити Домашню бастурму з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Бастурма — м’ясо, в’ялене в спеціях, популярний делікатес вірменської кухні. Без Бастурми не можливо уявити вірменський новорічний стіл 😄 А хто не пробував, раджу обов’язково готувати, так як це зовсім легко і просто 👌

Інгредієнти

М’ясо (яловичина) — 2 кг
Сіль
пожитник (приправа така) -0,5 ст
Паприка солодка (солодка червона мелена) — 3 ст. л.
Перець чилі (мелений) — 2-3 ст. л.
Кмин (мелений) — 3 ст. л.
Коріандр (мелений) — 3 ст. л.
Часник -5-6 зубчики (або сушений часник)
1 ст/л борошна( без борошна теж пробувала, з борошном чаман виходить краще)

Домашня бастурма з яловичини покроковий рецепт

1. М’ясо покласти в чашку і повністю засипати сіллю. Приблизно пішло 1,5-2 пачки солі. М’ясо засипати і залишити на 5 днів у холодному місці. У мене все це стояло на балконі (дні були холодні). Якщо у вас на балконі тепло або на вулиці мороз, краще приберіть чашку в холодильник. Кожен день м’ясо треба перевертати. Виділяється кривавий рідина, це нормально, вилийте і знову посоліть, заберіть назад у холодильник.
2. Після закінчення п’яти днів м’ясо добре промиваємо і залишаємо на 2-3 години під проточною водою. А можна просто залити водою і кожні півгодини або годину міняти воду. Після того як промили, м’ясо потрібно витерти насухо серветкою, обсушити і щільно загорнути в бавовняну тканину (через годину замініть на суху серветку).
3. Потім, треба повісити м’ясо і сушити 4-5 днів (я сушила 3 дні, не люблю коли бастурма сильно суха) Готуємо чаман: всі приправи змішуємо, додаємо воду кімнатної температури (поступово), виходить маса , як сметана, можна трішки жидковата.
4. Потім, рівномірно змащуємо спеціями м’ясо і залишимо чамане на ніч (можна відразу підвішувати). Далі вже підвішуємо сушитися. Всі ті місця, де чаман буде змазаний (коли будете підвішувати).

5. Можна відновити, змочити руки у воді, акуратно і рівномірно розподіливши суміш. Сушимо м’ясо в провітрюваному сухому приміщенні ще тиждень і вкусняшка готова.

Відео рецепт 👇