Щільний крем-чіз для покриття і вирівнювання торта рецепт простий! Крем виходить дуже стабільний, на нього можна кріпити вафельний декор, мастику і карамель.
Інгредієнти
На діаметр 16 см вам знадобиться:
• 200гр – Вершкове масло 82,5%
• 200 гр – Білий шоколад
• 160 гр – Сирний сир
Щільний крем-чіз для покриття і вирівнювання торта покроковий рецепт
1. – Вершкове масло кімнатної температури збити до білого.
⠀
– білий шоколад Розтоплюємо імпульсами 10-15 сек. в мікрохвильовій печі або на водяній бані, постійно помішуючи, щоб шоколад не згорів.
‼️Робоча температура шоколаду повинна бути близько 30°.
(якщо буде гарячий шоколад, крем вийде рідкий).
⠀
– Діоксид титану або іншими словами сухий білий барвник, можна додати вершкове масло і збити або в розтоплений шоколад.
⠀
– білий шоколад Розтоплюємо імпульсами 10-15 сек. в мікрохвильовій печі або на водяній бані, постійно помішуючи, щоб шоколад не згорів.
‼️Робоча температура шоколаду повинна бути близько 30°.
(якщо буде гарячий шоколад, крем вийде рідкий).
⠀
– Діоксид титану або іншими словами сухий білий барвник, можна додати вершкове масло і збити або в розтоплений шоколад.
2. Підказка:
Діоксид титану краще розходиться в гарячій основі.
⠀
– Сирний сир з холодильника додаємо в збите масло і знову збиваємо. Тут важливо позбутися від грудок сиру і щоб суміш була однорідною.
⠀
– Включаємо мінімальну швидкість міксера і вливаємо розтоплений шоколад тонкою цівкою, важливо, щоб шоколад не торкався стінок діжі ( дежа – чаша міксера). Коли шоколад повністю перелили, збільшуємо швидкість на максимальну і 10-20 секунд збиваємо. ‼️Головне не перевзбить!
Діоксид титану краще розходиться в гарячій основі.
⠀
– Сирний сир з холодильника додаємо в збите масло і знову збиваємо. Тут важливо позбутися від грудок сиру і щоб суміш була однорідною.
⠀
– Включаємо мінімальну швидкість міксера і вливаємо розтоплений шоколад тонкою цівкою, важливо, щоб шоколад не торкався стінок діжі ( дежа – чаша міксера). Коли шоколад повністю перелили, збільшуємо швидкість на максимальну і 10-20 секунд збиваємо. ‼️Головне не перевзбить!
3. Підказка:
Як додати шоколад, крем? Вимикаємо міксер, з сиру та масла створюємо воронку, яка закриває стінки і дно діжі, вливаємо шоколад і вмикаємо на максимальні оберти міксер, так наш шоколад не буде торкатися стінок ☺️.
⠀
За смаком дуже нагадує покриття морозива “Лакомка”.
Як додати шоколад, крем? Вимикаємо міксер, з сиру та масла створюємо воронку, яка закриває стінки і дно діжі, вливаємо шоколад і вмикаємо на максимальні оберти міксер, так наш шоколад не буде торкатися стінок ☺️.
⠀
За смаком дуже нагадує покриття морозива “Лакомка”.
4. Підказка:
Крем можна пробивати повторно, якщо він постояв довгий час без діла
⠀
Щоб крем не тріскається при вирівнюванні, дотримуємося прості правила:
– наносимо чорновий шар крему на торт і ставимо в холод на 15-20 хвилин, далі наносимо основний шар крему
– щільна посилена підкладка
– товщина стінок торта мінімум 0,5 см крему
– перед покриттям торт повинен відстоятися в холодильнику ніч для усадки, зібраний в кільці
– стабільна начинка
⠀
Ці знання допоможуть вам уникнути тріщин!
Крем можна пробивати повторно, якщо він постояв довгий час без діла
⠀
Щоб крем не тріскається при вирівнюванні, дотримуємося прості правила:
– наносимо чорновий шар крему на торт і ставимо в холод на 15-20 хвилин, далі наносимо основний шар крему
– щільна посилена підкладка
– товщина стінок торта мінімум 0,5 см крему
– перед покриттям торт повинен відстоятися в холодильнику ніч для усадки, зібраний в кільці
– стабільна начинка
⠀
Ці знання допоможуть вам уникнути тріщин!