Як приготувати смачні шоколадні Пряники в глазурі домашні рецепт в духовці. Приготуйте відразу подвійну порцію і залиште їх на 24 години, на наступний день вони НАБАГАТО смачніше! Відліт і відвал голови.
Інгредієнти
на 40 малий.пряників:
молоко – 200мл
Борошно – 100г
Цукор – 220гр
⠀
Раст.масло – 35гр
Жовток – 1шт.(за бажанням)
Какао-порошок – 50гр
Борошно – 250гр
Розпушувач – 15г
Сіль, сода – щіпка
Кориця – щіпка⠀
⠀
Глазур:
Білок 1 яйця
Сах.пудра – 100-150гр
Лимон.сік – 1-2год.л.
шоколадні Пряники в глазурі з покроковий рецепт
1. Нагріти молоко в сотейнику до гарячого стану. У велику миску борошно+цукор і перемішати. Вилити гаряче молоко в суху суміш, поступово помішуючи віночком. Остудити до комнтной температури. Додати в заварную основу Раст.масло +трісок.солі+жовток (можна БЕЗ жовтка). Перемішати віночком, додати Какао-порошок, розпушувач, дрібку соди і перемішати до однорідності венчиком.
2. Додати частинами борошно, перемішати лопаткою, тісто буде липким (в кінці вимішати ложкою). Подпылить тісто зверху в мисці, робочу поверхню, перекласти тісто на робочу поверхню, обваляти трохи в борошні, розкачати качалкою тісто ~2см (можна товщі).
3. Вирубка діаметром 3-4см, викласти пухкі пряники на деко з пергаментом на відстані один від одного. Запікати при температурі 180°С ~10 хвилин. Глазур. В окрему миску сах.пудра + лім.сік, розмішати до однорідності. Остиглі пряники виваляти в глазурі і викласти на пергамент. Дати дозріти 24 часа.
Відео рецепт 👇