Сьогодні я покажу Вам як приготувати Шоколадно-кокосові ПП цукерки без цукру рецепт простий. Готуються вони дуже легко, містять мало вуглеводів, а за смаком – просто приголомшливі!
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г: 328 Ккал, Б 10, Ж 30, У 6,8
КБЖУ на 1 цукерку (15 г): Ккал 49, Б 1,5, Ж 4,4, У 1
Загальна вага 330 м, вага 1 цукерки 13-15 р.
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.
Рікотта 200 р
Кокосова паста (урбеч) 100 г
Сухе молоко (можна знежирене) 15 р
Підсолоджувач 8 р
Шоколад без цукру 100 р
Кокосове масло 25 г
Шоколадно-кокосові ПП цукерки без цукру покроковий рецепт
1. Для цукерок нам знадобиться 100 грам кокосової пасти або урбеча. Можна приготувати її шляхом довго подрібнення кокосової стружки в кавомолці, але важливо, щоб стружка була досить ароматна і смачна. З холодильника паста зазвичай ось така тверда, розтоплюємо її будь-яким зручним способом до рідкого стану. Також нам знадобиться 200 г рікотти. З неї обов’язково злийте зайву рідину. До рікотті додаємо 15 грам сухого молока. Можна використовувати знежирене, можна сухе кокосове молоко. Можна взагалі обійтися без нього, але в цьому випадку візьміть на 15 грам більше кокосової пасти. Додаємо підсолоджувач за смаком. І перемішуємо все з допомогою блендера. Блендер допоможе нам досягти гладенької текстури конфет.
2. Коли кокосова паста розтопилася, додаємо її до решти інгредієнтів. І ще раз перемішуємо. Маса вже починає густіти, тому зручніше перемішати з допомогою лопатки. Ось така консистенція виходить при кімнатній температурі. Накриваємо масу харчової плівкою в контакт і відправляємо в холодильник як мінімум на 1 годину. Для покриття нам знадобиться 100 грам шоколаду без цукру. Взагалі на цукерках в підсумку залишиться не більше 20 грам, але для зручності краще взяти побільше. Лайфхаки, як використовувати решту глазур я пропишу в описі під відео. Ставимо шоколад на водяну баню з гарячої, але не киплячої водой.
3. І розтоплюємо його, іноді помішуючи. Коли шоколад повністю розтопився, додаємо в нього 25 грам кокосової олії. Ретельно розмішуємо до повного об’єднання. Виходить рідка, гладка глазур. Коли маса добре застигла, дістаємо її з холодильника, знімаємо харчову плівку. І скачуємо акуратні кульки. Розмір може бути будь-який, який вам подобається, у мене цукерки по 13-15 грам. Готові кульки буквально на 5 хвилин відправляю в холодильник, щоб вони охладились.
4. Підготуємо поверхню для покритих шоколадом цукерок. Будь-яку зручну дошку або підкладку краще застелити харчовою плівкою. Таким чином, її не треба буде відмивати, до того ж глазур легко відділиться від неї після застигання. Кожну цукерку занурюємо в шоколад. Мені зручно використовувати ложку і виделку. За допомогою ложки я обвалюю цукерку. Потім перекладаю його на вилку. Зайва глазур стікає. І можна викладати на підготовлену цукерки поверхность.
5. Така глазур дозволяє покрити цукерки тонким шаром, при цьому вона не застигає моментально і у вас є можливість поправити нерівності, якщо вони виникли. Покриті цукерки відправляємо в холодильник на 10 хвилин. Глазур застигла, цукерки повністю готові. Ось такі апетитні круглі цукерки вийшли!
6. Давайте разрежем одну. Всередині однорідна кокосова начинка. Коли ви відкушує цю цукерочку, спочатку шоколад приємно тане в роті, а потім начинка тане і віддає весь свій кокосовий смак! Разом це дуже смачне поєднання! Дуже рекомендую вам спробувати ці цукерки – і просто і смачно одночасно!