Як зробити дуже смачний Шоколадний чізкейк домашній рецепт з випічкою в духовці простий.
Інгредієнти
На форму ок 22-23 див.
⠀
220 гр шоколадного печива
100 гр. вершкового масла
3 яйця С1
400 г сирного сиру (у мене сирний сир violette)
200-250 гр рікотти (можна сухого сиру з пачки)
сахзам за смаком (у мене 7 мірних ложечок фитпарад) або цукор 100 гр +/- за смаком
2 ст. л. з гіркою какао ( у мене алкализированное)
170 – 200 мл жирних вершків
150 гр гіркого шоколаду без цукру
щіпка солі
Шоколадний чізкейк домашній покроковий рецепт
1. Подрібнити печиво і змішати з розм’якшеним маслом. Масло краще додавати поступово (може знадобиться менше). Консистенція повинна дозволити сформувати корж, не розсипатися, але і витікати масло не повинно. Форму (у мене роз’ємна) застилить пергаментом або обернути фольгою і викласти масу з печива, утрамбовувавши, розподілити по дну форми + зробити бортики. Основа готова. ⠀
2. Сирний/ вершковий сир + рікотта/сир (його краще протерти через сито) розмішати до однорідності (розім’яти виделкою, якщо крупинками – пробити блендером). Додати яйця. Розтопити шоколад у вершках на водяній бані або імпульсами в мікрохвильовці (за 15 сек і перемішувати). Додати до сирно-сирної маси і перемішати. Ввести какао, сіль і перемішати. ⠀
3. Вилити крем на корж у форму. Постукати кілька разів (не сильно) формою об стіл, щоб розподілити начинку і позбутися від можливих пустот. ⠀ Випікати в духовці при 140-150 градусів, режим верх/ низ без конвекції близько 1.5 годин. Вниз духовки я поставила тару з водою, щоб створити ефект водяній лазні. Час приготування залежить від форми (висота торта) і духовки, треба спостерігати👌 ⠀
4. Чізкейк готовий, якщо центр чізкейку трохи тремтить (якщо посувати форму), але не рідкий. ⠀ Охолодити торт прямо в духовці, потім вийняти і прибрати в холодильник на ніч. ⠀ Приємного апетиту ❤️
Відео рецепт 👇