Гарбузовий пиріг Шоколадно-Апельсиновий швидко і смачно

Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати Гарбузовий пиріг Шоколадно-Апельсиновий швидко і смачно рецепт простий в духовці. Пиріг дуже смачний. У гарбузовий шар додано апельсиновий сік і цедра, завдяки цьому пиріг має насичений шоколадно-апельсиновий смак. Готується просто, за принципом все змішали і ставимо випікатися. Кількість інгредієнтів розрахована на пиріг діаметром 18 см, висотою 6 см, вагою 1000 грамів.

Інгредієнти

розраховані для пирога діаметром 18 см, висотою 6 см, вагою 1000 грамів.

В 1 столовій ложці без верху – 20 грам борошна, з верхом – 30 грам борошна.
У 1 столовій ложці без верху – 20 грам цукру, з верхом – 25 грам цукру.

Для гарбузового шару
120 грам пюре гарбуза
30 грам апельсинового соку
Цедра від 1 апельсина
80 грам (4 ст. ложки без верху) цукру
50 грам (5 ст. ложок) рослинного масла
1 яйце
130 грам (6,5 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
6 грам (1 повна ч. ложка) розпушувача для тіста
Щіпка солі

Для шоколадного шару
130 грам кефіру
80 грам (4 ст. ложки без верху) цукру
50 грам (5 ст. ложок) рослинного масла
1 яйце
100 грам (5 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
30 грам (3 ст. ложки без верху) какао
6 грам (1 повна ч. ложка) розпушувача для тіста
Щіпка солі

Шоколадна глазур
100 грам чорного шоколаду з вмістом какао 50%
50 грам (мл) молока
50 грам вершкового масла

Гарбузовий пиріг Шоколадно-Апельсиновий швидко і смачно покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо тісто для гарбузового шару. Змішаємо разом сухі інгредієнти До 130 грам пшеничного борошна. Додаємо дрібку солі 6 грамів або 1 повну чайну ложку розпушувача для тіста. Перемішуємо до однорідно стану. Для тесту нам знадобиться гарбузове пюре, я його готую заздалегідь. Щоб приготувати пюре, гарбуз треба вимити, розрізати на четвертинки і видалити насіння. Під фольгою запекти в духовці, і з м’якоті приготувати пюре. З 1 кг гарбуза виходить приблизно 600-700 грамів готового пюре. Не використане пюре можна порційно зберігатися в морозилці, і коли потрібно заздалегідь дістати і розморозити. Так само нам знадобиться 30 грамів свіжого апельсинового соку, це приблизно 3 ст. ложки.

2. І цедра від 1 апельсина. На дрібній тертці знімаємо тільки верхній помаранчевий шар шкірки До 120 грамам гарбузового пюре. Додаємо 30 грамів апельсинового соку. Цедру від одного апельсина 50 грамів рослинного масла 80 г цукру 1 яйце. Перемішуємо міксером або віночком до однорідно стану. Просіваючи додаємо суміш з борошна, солі і розпушувача. На невеликих оборотах міксера або віночком перемішуємо до однорідно стану. Зберемо тісто зі стінок і перемішаємо по дну. Ось таке виходить тісто, воно стрічкою стікає з силіконовою лопатки і потім слід пропадает.
3. Приготуємо шоколадне тісто. Змішаємо разом сухі інгредієнти До 100 грамам пшеничного борошна. Додаємо 30 грамів какао, щіпку солі 6 грамів або 1 повну чайну ложку розпушувача для тіста. Перемішуємо до однорідно стану. У чашу вливаємо 130 грамів кефіру або натурального питного йогурту Додаємо 50 г рослинного масла 80 г цукру 1 яйце. Перемішуємо міксером або віночком до однорідно стану. Просіваючи додаємо суміш з борошна, какао, солі і розпушувача. На невеликих оборотах міксера або віночком перемішуємо до однорідно состояния.

4. Зберемо тісто зі стінок і перемішаємо по дну. Ось таке виходить тісто, воно так само стрічкою стікає з силіконовою лопатки. Я випікаю пиріг у формі діаметром 18 див. Дно форми закриваю пергаментним папером, пліч форми тефлоновою стрічкою. Замість тефлонової стрічки можна використовувати пергаментний папір. Тісто викладаємо у форму ложкою по черзі – шарами. Спочатку я викладаю на дно форми 3 ст. ложки шоколадного тіста. Далі в середину шоколадного тіста викладаю 3 ст. Ложки гарбузового тіста. І так чергуючи шоколадні і гарбузове шари перекладаємо всі тісто в форму.
5. Злегка залишимо форму щоб тісто розподілилося рівномірно. Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів. Цельсія духовку на 50-60 хвилин. Час випічки залежить від розміру пирога і вашої духовки, у мене пиріг випікався 60 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо в середину. Якщо паличка виходить сухою, без залишків мокрого тіста, значить пиріг готовий. Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10-15 і звільняємо від формы.

6. Перекладаємо пиріг на решітку і даємо йому охолонути до кімнатної температури. Коли пиріг охолоне, приготуємо шоколадну глазур. 50 г або мл молока і 50 грамом вершкового масла, для зручності я його нарізала шматочками. Нагріємо в мікрохвильовій печі або на плиті, вершкове масло має повністю розчинитися. У гаряче молоко з маслом добавить100 грамів подрібненого чорного шоколаду з вмістом какао 50%.
7. Висипаємо так, щоб шоколад був повністю покритий молоком. Почекаємо пару хвилин щоб шоколад розтанув і добре все перемішати віночком до однорідно стану. Шоколадна глазур готова, покриємо глазур’ю пиріг зверху. Спочатку я наношу шоколадну глазур на край пирога, формую невеликі подтеки.

8. Так як верхівка пирога округла, щоб глазур не скла з пирога, я відразу всю глазур на пиріг не виливаю, а наношу поступово шарами і рівномірно розподіляю. Даю можливість шоколадної глазурі знизу трохи застигнути, тонкі шари, глазур застигає швидко. Пиріг дуже смачний, раджу Вам його приготувати. Якщо ви любите поєднання апельсину і шоколаду, то пиріг вам неодмінно сподобається. За бажанням апельсиновий сік можна замінити мандариновым.