Шоколадний хліб на заквасці

Як зробити Шоколадний хліб на заквасці рецепт простий. Дуже смачний і ароматний хліб. Любителі шоколаду точно оцінять. Ну і як альтернатива тортикам – теж супер!

Інгредієнти

На невеликі 2 шт

170-220 гр води
150 гр пшеничного борошна
100 гр пшеничного цільнозерновий борошна
100 гр пшеничного закваски 100% вологості
20 гр какао-порошку
20 гр цукру (можна більше, якщо хочете прямо десертний варіант)
5 гр солі

‼️Я ще додала 20 гр в’яленої журавлини. Можна і без добавок, а можна вишню/ізюм/чорнослив/курагу/горіхи/шоколадні краплі/подрібнений шоколад (білий або чорний) 😋

Шоколадний хліб на заквасці покроковий рецепт

1. Змішати 170 гр води, все борошно, какао і закваску до однорідності, накрити і залишити на 30-40 хвилин. Через 40 хвилин: Внести по черзі цукор і сіль, вимішуючи до еластичності. За необхідності додати ще води (у мене пішло ще 50 гр). Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 3-4 години до збільшення в ~2 раза.

2. Зробити 2-3 обминки з інтервалом 30 хвилин. Добавки краще внести в першу обминку, зробивши ламінування. Через 3-4 години: Розділити, округлити, накрити і залишити на 15 хвилин. Через 15 хвилин: Сформовать, як нравится.

3. Укласти в розстоєчні кошик, накрити і залишити на 1-2 години при кімнатній або на 10-15 годин у холодильнику до збільшення в 1,5 рази. Через 1-2 (10-15) години: Надрізати. Випікати при 240°С 10 хвилин з парою, далі при 200°С без пари 15 минут.