Шоколадний крем ганаш для торта без цукру

Як смачно зробити Шоколадний крем ганаш для торта без цукру простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Базовий крем для безлічі десертів, який завжди тримає форму! Зберігайте рецепт:

Інгредієнти

Шоколад темний/гіркий без цукру (від 55% какао) – 100 гр
Вершки 33% або кокосові вершки – 150 гр
За необхідності: сироп/мед – 15 гр (якщо солодощі від шоколаду не вистачить)

Шоколадний крем ганаш для торта без цукру покроковий рецепт

1. добре нагріти Вершки (але не кип’ятити) і залити ними шматочки шоколаду. Перемішувати, поки маса не стане повністю однорідною. Накрити масу харчової плівкою в контакт і прибрати в холод на ніч (7-8 годин) для стабилизации.

2. Охолоджений і щільний ганаш збити міксером до посветления і пишності, близько 5-7 хвилин на високій швидкості, за необхідності підливаючи сироп топінамбура/мед. Вуаля!

3. P. S. Якщо після охолодження крем занадто сильно застиг і не збивається – нехай постоїть при кімнатній температурі 15-20 хвилин В холоді збитий ганаш знову стає дуже щільним, у теплі ніжним і повітряним, а в морозі перетворюється в ідеальний шоколадний пломбир.

Відео рецепт 👇