Шоколадний пиріг з вишнею в духовці на кефірі простий рецепт.
Інгредієнти
284 ккал/100 гр. Б: 5.2 Ж: 12.9 У: 36
🔹Яйце – 2 шт.
🔹Вершкове масло – 80 гр.
🔹Кефір 2,5% – 170 мл
🔹Шоколад 75% – 150 гр.
🔹Борошно – 250 гр.
🔹Розпушувач – 7 гр.
🔹Сіль – 1 щ.
🔹Цукор – 150 гр.
🔹Вишня – 300 гр. (150 гр. в тісто +150 гр. на декор)
🔸Вода – 1 ст. л.
🔸Кукурудзяний крохмаль – 8 гр.
🔸Цукор – 30 гр.
🔸Шоколад 75% – 50 гр. (на декор)
🔸Рослинне масло – 7 мл.
Шоколадний пиріг з вишнею в духовці на кефірі покроковий рецепт
1. Змішати борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Розтопити вершкове масло з шоколадом (150 гр) на водяній бані. Збити яйця з цукром дочиста. Влити розтоплений шоколад з маслом. Влити кефір кімнатної температуры.
2. Частинами вмішати борошняну суміш. Всипати 150 гр. вишні. Вилити тісто у форму. Випікати при 180 градусах 40-45 хвилин. Змішати 50 гр. шоколаду з рослинним маслом, розтопити на водяній бане.
3. Покрити остиглий пиріг шоколадною глазур’ю. Прибрати в холодильник на 25 хвилин. З’єднати цукор з крохмалем, водою і вишнею. Поставити на вогонь і варити до загустіння. Остудити, викласти на пиріг. Прикрасити м’ятою по желанию.
Відео рецепт 👇