Яблучний пиріг із заварним кремом в духовці

Як приготувати смачний домашній Яблучний пиріг із заварним кремом в духовці рецепт.

Інгредієнти

на форму 20-22см:
яйця – 2шт.
слив.масло – 80гр
цукор – 100гр
кефір/молоко/йогурт – 80гр
борошно – 230гр
розпушувач – 1ч.л.
сіль, ваніль – щіпка

КРЕМ:
яйця – 2шт.
цукор – 70гр
молоко – 300мл
кукурузн.крохмаль – 25гр
(або борошно)
ваніль – щіпка
Будь-які ягоди, фрукти.

Яблучний пиріг із заварним кремом в духовці покроковий рецепт

1. КРЕМ: цукор+крохмаль+яйця перемішати віночком в сотейнику до однорідності і додати молоко. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи варимо суміш. Коли крем почне густіти, зменшити вогонь, щоб крем не пригорів, постійно помішувати до загустіння 1 хвилину. Додати ваніль на цьому етапі, або відразу під час варіння. Перелити готовий крем в чашу і закрити харчової пленкой.

2. ТІСТО: Злив.масло+цукор+сіль+ ваніль перемішати віночком. Додати яйця по 1 штуці і перемішати віночком кожен раз до однорідності. Додати кефір, перемішати. В 2 прийоми додати борошно з розпушувачем, вимісити до однородности.

3. Щільний крем перемішати, перекласти в кондитер. мішок. Форму для випічки змастити злив. або раст. маслом, присипати борошном. Перекласти тісто у форму, зверху видавити крем спиралькой.

4. місце, що Залишилося в кремі заповнити ягодами/фруктами. Запікати ~60 хвилин при 170-180°С.

Відео рецепт 👇