Як смачно зробити Шоколадний Торт «П’яна вишня» з глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Давно шукав той самий рецепт торта «П’яна вишня» і нарешті знайшов. Ділюся з вами
Я довго шукав підходящий рецепт «П’яної вишні», оскільки цей торт дуже популярний і варіацій його приготування є дуже багато. І ось я знайшов відмінний рецепт, яким хочу поділитися з вами.
Я довго шукав підходящий рецепт «П’яної вишні», оскільки цей торт дуже популярний і варіацій його приготування є дуже багато. І ось я знайшов відмінний рецепт, яким хочу поділитися з вами.
Інгредієнти
Шоколадний бісквіт
• Яйця 3 шт.
• Цукор 75 г
• Борошно 75 г
• Какао 15 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
Начинка
• Вишня без кісточок 200 г
• Згущене молоко 50 г
• Вершкове масло 50 г
• Шоколад темний 60% і вище 75 р
• Вишневий лікер 50 р
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
Шоколадна глазур
• Шоколад темний 60% і вище 100 р
• Вершки 33% 125 р
• Рослинне масло 15 г
• Фундук 50 г
Шоколадний Торт «П’яна вишня» з глазур’ю покроковий рецепт
1. Шоколадний бісквіт.
Яйця збиваю з цукром до посветления і збільшення в об’ємі. Додаю ванільний екстракт, проціджую борошно, какао і акуратно перемішуємо. Тісто переливаю у форму (у мене кондитерське кільце без дна діаметром 16 см, огорнуте фольгою) і з допомогою шпажки позбавляюся від великих пухирців повітря всередині. Відправляю випікатися в розігріту до 160°С духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряю на суху шпажку і даю бісквіту остыть.
Яйця збиваю з цукром до посветления і збільшення в об’ємі. Додаю ванільний екстракт, проціджую борошно, какао і акуратно перемішуємо. Тісто переливаю у форму (у мене кондитерське кільце без дна діаметром 16 см, огорнуте фольгою) і з допомогою шпажки позбавляюся від великих пухирців повітря всередині. Відправляю випікатися в розігріту до 160°С духовку на 30-40 хвилин. Готовність перевіряю на суху шпажку і даю бісквіту остыть.
2. Начинка.
В окрему ємність відправляю темний шоколад, вершкове масло, згущене молоко, вишневий лікер і ванільний екстракт. Прогріваю все це в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд і ретельно перемішую. Вишню без кісточок (у мене заморожена, тому я попередньо прогріваю її 1 хвилину в мікрохвильовці) додаю до шоколадній масі і перемешиваю.
В окрему ємність відправляю темний шоколад, вершкове масло, згущене молоко, вишневий лікер і ванільний екстракт. Прогріваю все це в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд і ретельно перемішую. Вишню без кісточок (у мене заморожена, тому я попередньо прогріваю її 1 хвилину в мікрохвильовці) додаю до шоколадній масі і перемешиваю.
3. Збірка.
Бісквіт витягаю з форми, зрізаю верхівку і повертаю назад у форму. Вирізаю серцевину. Бісквітний м’якуш кришу і з’єдную з шоколадною начинкою. Викладаю начинку всередину бісквіта і втрамбовую. Накриваю верхівкою, загортаю в харчову плівку і прибираю в холод на 3-4 часа.
Бісквіт витягаю з форми, зрізаю верхівку і повертаю назад у форму. Вирізаю серцевину. Бісквітний м’якуш кришу і з’єдную з шоколадною начинкою. Викладаю начинку всередину бісквіта і втрамбовую. Накриваю верхівкою, загортаю в харчову плівку і прибираю в холод на 3-4 часа.
4. Шоколадна глазур.
В окремій ємності темний шоколад з’єдную з рослинним маслом і вершками і розтоплюю в мікрохвильовці короткими імпульсами по 20-30 секунд, кожен раз добре перемешивая.
В окремій ємності темний шоколад з’єдную з рослинним маслом і вершками і розтоплюю в мікрохвильовці короткими імпульсами по 20-30 секунд, кожен раз добре перемешивая.
5. Фундук подрібнюю ножем в крихту, додаю до шоколадної глазурі і перемішую. Витягаю торт з форми і покривають глазур’ю з усіх боків. Прибираю в холод на 30 минут.
6. Торт виходить приголомшливим за рахунок поєднання шоколадного бісквіта, «П’ЯНОЇ» начинки і шоколадної глазурі. Він дуже соковитий і пропитанный.