Шоколадний торт з мусами «Малина Лимон»

Шоколадний торт з мусами «Малина Лимон» простий рецепт. Це неймовірно смачний і легкий торт з двома мусами – лимонним і малиновим. Робити його зовсім не складно, можливо тільки потребує уважності і акуратності. Я думаю, він стане вашим улюбленцем, ще нікого він не залишив байдужим до нього!

Інгредієнти

Для бісквіта за формою 26 див.

4 яйця
120 г цукру
90 г борошна
30 г крохмалю
20 г какао
30 г вершкового масла, розтопити

Потрібно 2 таких бісквіта

Для лимонного мусу:
250 г натурального йогурту 5% і вище
250 мл вершків 33-36%
100 г цукрової пудри
Цедра 1 лимона
Сік 1 лимона
10 г желатину
60 мл води

Для малинового мусу:
250 г натурального йогурту 5% і вище
250 г пюре малини (малину проварити 1-2 хвилини і перетерти через сито)
500 г вершків 33-36%
100 г цукрової пудри
15 г желатину
90 г води

Шоколадний торт з мусами «Малина Лимон» покроковий рецепт

1. Яйця збити з дрібкою солі і цукром в пишну світлу масу (10-12 хвилин комбайн, 15-16 хв ручний міксер) ⠀ Борошно, какао, крохмаль змішати. Акуратно, в 2-3 ввести в збиті яйця і обережно перемішати. ⠀ В кінці влити олію, перемішати. ⠀ Форму 26 см застелити пергаментом. Викласти тісто. Випікати при 180С 30-35 хв. Готовність перевірити шпажкою. ⠀

2. Так само приготувати другий бісквіт. ⠀ Дати бісквіта повністю охолонути, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 4-8 годин. ⠀ Потім кожен бісквіт розрізати навпіл. ⠀ Готуємо муси: ⠀ Вершки для лимонного і малинового мусу краще збити разом до пишної маси поставити в холодильник. ⠀

3. Для кожного мусу окремо замочити желатин в холодній воді. Коли набубнявіє – розтопити. Охолодити. ⠀ Для лимонного мусу змішати йогурт, цукрову пудру, цедру і сік лимона. Обережно, тоненькою цівкою влити желатин. Потім додати 250 г збитих вершків, акуратно перемішати. ⠀

4. Для малинового мусу змішати йогурт, малинове пюре, цукрову пудру. Обережно, тоненькою цівкою влити желатин. Потім додати 500 г збитих вершків, акуратно перемішати. ⠀

5. Збираємо торт: ⠀ Навколо нижнього коржа закріпити кільце для складання торта. Викласти половину малинового мусу. Потім викласти другий корж і поверх нього – весь лимонний мус. Третій корж – малиновий мус. Накрити все четвертим коржем. ⠀ Поставити торт в холодильник на 8 годин. ⠀ Потім прикрасити за желанию.

Відео рецепт 👇