Шведські фрикадельки з вершковим соусом

Шведські фрикадельки з вершковим соусом простий рецепт. Як же давно я хотіла їх зробити! 10 з 10 за версією Недільного шефа! В цьому блюді кожен елемент важливий для смаку: ягоди, мариновані огірки, вершковий соус! До складу вершкового соусу входить коричневий соус з попереднього поста.

Інгредієнти

ФРИКАДЕЛЬКИ
▫️100 гр вершків
▫️50 гр хлібних крихт
▫️750 гр яловичини
▫️250 гр свинини
▫️5 гр солі
▫️⅓ чл мускатного горіха
▫️Чорний перець
▫️1 яйце
▫️25 гр гірчиці
▫️1 чл вустерського соусу

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ
▫️750 гр картоплі
▫️100 гр злив. масла
▫️200 мл молока або більше

МАРИНОВАНІ ОГІРКИ
▫️1-2 огірки
▫️50 гр рисового оцту
▫️15 гр міріна
▫️1 чл цукру
▫️½ чл солі

ВЕРШКОВИЙ СОУС
▫️200 мл вершків
▫️80 гр коричневого соусу
▫️½ чл гірчиці
▫️½ Чл вустерського соусу

ЯГОДИ
▫️200 гр журавлини / брусниці
▫️40 гр цукру

Шведські фрикадельки з вершковим соусом покроковий рецепт

1. ФРИКАДЕЛЬКИ.
Змішуємо хлібні крихти з вершками. Робимо фарш. Додаємо сіль і спеції. Додаємо яйце, гірчицю і вустерський соус. Енергійно перемішуємо. Формуємо фрикадельки вагою 30 гр і залишаємо в холодильнику на годину. Обсмажуємо на оливковій олії 15 хвилин. Вони повинні підрум’янитися, але не підгоріти. Потім додаємо вершкове масло і готуємо ще 5 минут.
2. КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ.
Нарізаємо картоплю на шматочки і відварюємо на повільному вогні до м’якості ~25 хв. Протираємо в пюре, додаємо масло і молоко, перемішуємо. Щоб пюре було ніжніше, його можна протерти через сито.
3. МАРИНОВАНІ ОГІРКИ.
Огірки я зробила в азіатському стилі, я такі люблю. Нарізаємо огірки на тонкі скибочки, додаємо оцет, мірін, цукор і сіль. Перемішуємо і маринуємо від 1 години і больше.

4. ВЕРШКОВИЙ СОУС.
Нагріваємо вершки з коричневим соусом (рецепт в попередньому пості). Додаємо гірчицю, вустерський соус готуємо на повільному вогні пару минут.

5. ЯГОДИ.
Для подачі обов’язково потрібні ягоди, бажано лісові. У мене журавлина від моєї бабусі з Вологди. Нагріваємо її з цукром, поки вона не пустить сік і ягоди не лопнуть, вийде досить густе варенье.

6. Викладаємо на тарілку пюре, фрикадельки, 7 шт на порцію, журавлину, огірки і поливають вершковим соусом. Важливо є всі одночасно, щоб смаки змішувалися. Обов’язково спробуйте!

Відео рецепт 👇