Тефтелі з гречки з грибами печерицями

Тефтелі з гречки з грибами печерицями простий рецепт. Ці пісні тюфтельки відмінно вгамують голод 😋

Інгредієнти

гречка ядриця — 1 склянка;
гриби печериці або гливи — 150 гр.;
ріпчаста цибуля — 1 шт.,
томатна паста чи кетчуп — 5 ст. л.;
борошно — 5 ст. л.;
часник — 2 зубчики;
зелень петрушки — кілька гілочок;
сіль, перець — за смаком;
рослинна олія для смаження.

Тефтелі з гречки з грибами печерицями покроковий рецепт

1. відварюємо Гречку 15-20 хвилин, трохи підсолюємо; Очищаємо цибулю і часник, дрібно шаткуємо. Гриби миємо, нарізаємо невеликими шматочками. Підсмажити гриби, цибулю і часник на сковороді до м’якості, охолодити, пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером;
2. Цибулю і гриби перемішуємо з вареною гречкою, додаємо пару столових ложок борошна і формуємо тюфтельки; Обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо в рослинному маслі до золотистої скоринки апетитною;
3. Томатну пасту або кетчуп розводимо водою, виливаємо в сотейник і тушкуємо в соусі тюфтельки 5-10 хвилин; Зелень петрушки дрібно рубаємо. Тефтелі посипаємо зеленню і подаємо на стол.