Рататуй з картоплею і сиром класичний в духовці

Як зробити Рататуй з картоплею і сиром класичний в духовці рецепт простий. Пам’ятайте блюдо з мультика Рататуй, де Ремі підкорив всіх своєю сирно-овочеву запіканку?

Інгредієнти

КБЖУ: ~ 120/ 5,1/ 7,9/ 6,8

• картопля – 300 г
• баклажани – 1 шт
• кабачок – 1 шт
• помідори – 2 шт
• маслини без кісточок – 10 шт
• бринза – 100 г
• сметана – 200 г
• сир (краще Гауда) – 100 г
• оливкова олія – для смаження і форми

Рататуй з картоплею і сиром класичний в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю чистимо, відварюємо і пюрируем, під час приготування солимо за смаком. Пюре можна приготувати заздалегідь. Баклажани, кабачки і помідори нарізаємо кільцями. Обсмажуємо на оливковій олії з двох сторон.

2. До картопляного пюре додаємо бринзу, сметану і дрібно нарізаний часник. Добре перемішуємо. Викладаємо пюре у форму, зверху, чергуючи, викладаємо кабачки, баклажани і помидоры.

3. Кожен шар солимо, перчимо, можна додати прованські трави. Додаємо маслини без кісточок, посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку на ~ 35 хвилин при 180 С.

Відео рецепт 👇