Куряча грудка в вершках з овочами на сковороді

Як смачно зробити Куряча грудка в вершках з овочами на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Куряча грудка з паприкою і корицею. ⠀ Ідеальний варіант сімейного вечері. Основа смаку цій страві — курка, паприка, кориця і вершки. ⠀
Як варіант, можна використовувати суміші Близькосхідних спецій: Бахарат або Рас-Ель-Ханут, і там, і там в склад входить кориця. Якщо у вас є та або інша пряна суміш можна використовувати тільки її, на цей рецепт 1,5 ст. л. Буде дуже смачно, хоч і незвично!

Інгредієнти

Куряча грудка — 350-400 г;
Ріпчаста цибуля — 150 г;
Кореневої селера — 60 г;
Солодкий перець червоний — 1/2 шт;
Солодкий перець жовтий — 1/2 шт;
Гострий перець чилі — за смаком;
Вершки жирні — 150 мл;
Рисове борошно (можна взяти пшеничне) — 1/2 ч. л.;
Цукор тростинний — 1 ч. л.;
Кориця мелена — 1/2 ч. л.;
Лавровий лист — 1 шт;
Мелена Зіра — 1/2 ч. л.;
Мелена солодка паприка — 1 ч. л.;
Мелений коріандр — 1 ч. л.;
Часник сушений мелений — 1/2 ч. л.

Куряча грудка в вершках з овочами на сковороді покроковий рецепт

1. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати дрібним кубиком. Кореневий селера очистити, нарізати дрібним кубиком. Курячу грудку нарізати не дуже дрібними однаковими шматочками. У солодкого перцю видалити плодоніжки і насіння, нарізати великим кубиком однакового розміру. Гострий перець дрібно нарізати, можна використовувати мелений гострий перець. ⠀

2. У сковороді розігріти 2-3 ст. л. рафінованої олії. Викласти на сковороду нарізану цибулю, смажити на 7 із 9) протягом 5 хвилин, перемішуючи. Потім додати селеру, смажити 2-3 хвилини. Далі додаємо шматочки солодкого перцю, обсмажуємо 3 хвилини, після чого додаємо шматочки курячого м’яса і обсмажуємо ще 3-4 хвилини, періодично перемішуючи. ⠀

3. Далі кладемо лавровий лист, цукор, корицю, зіру, мелену солодку паприку, коріандр, мелений часник, спеції обсмажуємо 1 хвилину, після чого вливаємо сливки.

4. Перемішуємо, зменшуємо вогонь до середнього (на 5 з 9), 3-4 хвилини тушкуємо під закритою кришкою, потім відкриваємо і загущаем соус шляхом випарювання, або поступово додаємо рисове борошно, постійно перемішуючи. ⠀

5. Як соус досяг потрібної консистенції, прибираємо з вогню, накриваємо кришкою. На мій смак, найкращий гарнір до цього блюда — ніжне картопляне пюре. Упевнений, вам сподобається це блюдо! ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇