Запечена картопля часточками з скоринкою зі сметанним соусом

За вашими проханнями, переношу цей варіант вечері 👍🏻😉 Як зробити Запечена картопля в духовці часточками з скоринкою зі сметанним соусом рецепт простий.

Інгредієнти

картопля – 10 шт
соняшникова олія – 100 г
сіль – 1 ч. л.
копчена паприка – 1 ч. л.
сухий часник – 1/2 ч. л.
пучок зеленого цибулі

Для соусу:
сметана – 200-250 р
сіль – 1/2 ч. л.
часник – 2 зубчики
кріп і петрушка – за смаком

Запечена картопля часточками з скоринкою зі сметанним соусом покроковий рецепт

1. Картоплю дуже добре промити і, не очищаючи шкірку, розрізати на 4 частини. відправити в окріп. Проварити 3-4 хвилинки. Поки картопля вариться, в окремій великій мисці з’єднати соняшникова олія, сіль, часник і паприку. Все перемішати. Після прошествия 3-4 хвилин, з картоплі злити воду і відправити його в масляну смесь.

2. Все ретельно перемішати так, щоб кожен шматочок був у маслі. Залишити на 10 хвилин.. За цей час приготуємо соус: змішуємо сметану, часник, зелень і сіль і все перемішуємо до однорідності. Духовку (у мене газова) я включала на 240* для ваших можливо температура потрібна нижче).

3. Деко вистилаємо фольгою і на фольгу відправляємо наш промаринований картопля зрізом вгору. Залишками масла поливаємо картопля, спеції розподіляємо на кожен шматочок за допомогою кисточки.

4. Відправляємо в духовку на 40 хвилин (повторю я випікала при 240*), потім збільшуємо вогонь до максимуму і випікаємо до золотистого кольору. Тут головне дочекатися, коли на картоплі утворюється видима диплом – без неї не так смачно) І чим більш щільна кірочка і золотиста, тим смачніше (для нас😋😉)