Порційні жульєни з рибою макреллю в тесті філо

Макрель!🐟 Як же мені хотілося просто взяти вилку і … прямо з банки навернути цю ніжну рибку, з житнім хлібцем і зеленою цибулькою..мммм Бо я вже знаю, наскільки смачно біле філе макрелі, повністю очищене від шкіри і кісточок, в масло з ароматом лимона! Але тоді б не сталося цього смачного рецепта, а ми ж не можемо цього допустити? Як зробити Порційні жульєни з рибою макреллю в тесті філо рецепт простий. Уявіть, як ви берете цю троянду з тіста філо, і через секунду вона вже розсипається на мільйон найтонших шарів, розкриваючи вам свій секрет: Всередині цієї квітки — ніжний вершковий жульєн, з овочами і соковитою макреллю з тонким ароматом лимона. А зверху — багато-багато запеченого сиру. І — як вишенька на торті — маленька Черрі 💔

Інгредієнти

На 12 штук:
Макрель: 2 банки
Тісто філо: 150 гр
Морква середня: 1 шт
Ріпчаста цибуля: 1 шт
Вершки 33%: 125 мл
Сир напівтвердий: 75 гр.
Рослинна олія для смаження: 15 гр.
Вершкове масло для змащування: 30 гр. Сіль, перець, чебрець: за смаком. Черрі: 12 шт.

Порційні жульєни з рибою макреллю в тесті філо покроковий рецепт

1. Розморозити тісто філо, вирізати 12 квадратів 10×10 см (в три-чотири шари тіста, залежно від упаковки) Укласти квадрати у форми для мафінів, при необхідності змастити форму маслом: 2 аркуші разом, промазати маслом, третій( четвертий) лист філо — зі зсувом у вигляді цветка.
2. Моркву і цибулю нарізати соломкою і обсмажити до золотистого кольору. Макрель вийняти з банки і розібрати на волокна. Мокрель змішати з сіллю, перцем за смаком. Сир натерти на терке.
3. Збірка і випічка: B заготовки тіста викласти шарами овочі і макрель. Розподілити вершки і зверху присипати натертим сиром, покласти Черрі. Поставити в розігріту до 180 гр духовку на середній рівень і випікати 15 хвилин до золотистої скоринки. Подавати теплими зі свіжим тимьяном.