Холодець з свинини і курки без желатину

Як смачно зробити холодець з свинини і курки без желатину простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ділюся рецептом ( мій фірмовий) на вагу золота, готую тільки так вже 20 років! Шалено смачно, хто пробував, довго його згадують і хочуть ще! А скоро 🎄🍾Новий рік, порадуйте сім’ю, гостей!

Інгредієнти

* Курка бройлер приблизний вага +- 2 кг
* Свинячі ніжки, не одні копитця, а саме ніжки (❗️купуємо лише на ринку, в супермаркеті ) -3 шт
* ріпчаста цибуля – 2 шт
* морква – 1шт ( я без неї )
* сіль-2 ст л ( обов’язково пробуйте бульйон по своєму смаку)
* перець духмяний, перець горошок ( за бажанням)
* лавровий лист – 2 шт
* часник-залежить від кількості контейнерів, 5-7 зубчиків
* Каструля на 10л, не менше.

Холодець з свинини і курки без желатину покроковий рецепт

1. Поскоблить ножем ніжки, курку промити, ніжки, кладемо в каструлю, спочатку ніжки, потім курку, заливаємо холодною водою, щоб м’ясо було покрито, очищений цибулю і ставимо на плиту. Спостерігаючи поява перших бульбашок закипання. Як тільки вони з’являться – вогонь зменшити і залишити м’ясо нудитися на самому малому вогні, не забуваючи зняти пенку.
2. Приблизно через годину додаємо сіль (поки 1 ст ложку), лавровий лист і спеції(за бажанням, я без них). М’ясо нудиться далі. По закінченню 6 годин, бачимо , що м’ясо стало відходити від кісток і кісточки легко відокремлюються. М’ясо вибираємо шумівкою, кладемо на велике блюдо, трохи остигле і відокремлюємо від костей.
3. М’ясо ніжок я не додаю в холодець, тільки куряче, а свареную рульку їмо з гірчицею відразу ж на вечерю. Розкладаємо по тарілках (мисках, форм) куряче м’ясо. Заповнюємо контейнер 50/50 м’ясо-бульйон. Заливаємо бульйоном через сито, щоб не потрапив ні перець, ні маленькі кісточки і прибираємо в холод (на балкон, холодильник) до утра.
4. А тепер родзинка мого холодцю, у кожен контейнер видавити по зубчики часнику (звичайно ж за вашим бажанням). На ранок прозорий, ніжний холодець готовий. А з домашньої гірчицею взагалі🔥.