Цей рецепт я дублюю кожен рік, зараз він особливо актуальний, тому що попереду нас чекають фантастичні запечи Різдвяних штолленов і панеттоне! 😄⠀Цукати варяться буквально за 2-3 години і робляться за один вечір, виходять насичені, зі злегка їдкою характерною цитрусовою ноткою, нереально смачні з ранковою кавою замість цукерок 😍☕ Як зробити цукати з апельсинових кірок швидкий рецепт простий.
Інгредієнти
3 кг. товстошкірих апельсинів без кісточок; ⠀⠀
цукор (500-700 гр. приблизно, це буде зрозуміло у процесі); ⠀⠀
свіжий або консервований апельсиновий сік (половина ваги цукатів);
сік 1 лимона.
Швидкі апельсинові цукати покроковий рецепт
1. Апельсини гарненько вимийте, надріжте вздовж хрестом, щоб від і до прорізати шкірку, очистити, шкірку наріжте кубиками.⠀ Залийте водою, тричі дайте прокипіти близько 10 хв., щоразу зливаючи воду. ⠀
2. Кірки зважте.⠀ Додайте стільки ж цукру і апельсинового соку (з очищених апельсинів) і сік 1 лимона.⠀ Перемішайте, поставте увариваться на невеликому вогні до майже густого стану, слідкуйте, щоб не пригоріли! ⠀⠀
3. Розкладіть цукати по банкам. Вони добре зберігаються і при кімнатній температурі (півроку, рік), і в холодильнику (вічність!)⠀