Смажена качина грудка з картопляним пюре з песто поросой рецепт. Захотілося запропонувати вам ідею прекрасного вечері, яким ви зможете порадувати своїх коханих. Беріть цей рецепт на замітку і вбивайте всіх наповал🤩
Інгредієнти
•Качина грудка
•Картопля – 700 р.
•Рукола – 130 р.
•Кедрові горішки – 25 р.
•Часник – 2 зубчики.
•Оливкова олія – 50 мл
•Вершки густі – 2 ст. л. (або злив. олія)
•Мед – 2 ст. л.
•Сухий Імбир – 1 ч. л.
•Мелений перець – 1/2 ч. л.
•Кмин – 1/3 ч. л.
•Паприка – 1/3 ч. л.
•Коріандр – 1/3 ч. л.
•Сіль – за смаком.
Смажена качина грудка з картопляним пюре з песто покроковий рецепт
1. Відваримо картоплю в мундирі в каструлю варитися. Поки вариться картопля приготуємо соус зразок песто. Для цього відправимо рукколу в киплячу воду на дві хвилини, після чого занурюємо в крижану воду ще на дві хвилини. Завдяки цим діям ми позбавимося від гіркого смаку рукколы.
2. Далі добре витиснемо листя в долоні і відправимо в блендері, туди ж додамо часник, підсмажені кедрові горішки, сіль за смаком і заллємо оливковою олією. Збиваємо блендером до стану пасти. У мисці товкачиком подрібнюємо картоплю, додаємо до нього вершки, сіль за смаком і змішуємо з песто.
3. Виходить просто чудовий гарнір, обов’язково спробуйте! Переходимо до качки. Грудку слід промити під холодною водою, видалити всі плівки, зайві жирочки і згустки крові, якщо вони є. На шкірі робимо надрізи, добре засаливаем з двох сторін і відправляємо обсмажуватися на холодну сковорідку шкірою вниз.
4. Обсмажуємо на вогні трохи вище середнього по 2.5 хвилини з кожного боку. Викладаємо м’ясо в деко (в якій відправимо в духовку) і в ту ж сковорідку де смажили грудку заливаємо 100 мл воды.
5. Мед і всі перераховані спеції, таким чином готуємо гостро-медову глазур, яким заливаємо м’ясо і ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 220 градусів на 7 хвилин. Після духовки даємо м’яса відпочити 5 хвилин, після чого можна подавати до столу.
Відео рецепт 👇