Смажені пиріжки з печінкою на сковороді на кефірі без дріжджів

Смажені пиріжки з печінкою на сковороді на кефірі без дріжджів простий рецепт.

Інгредієнти

На 16 штук знадобиться:

Тісто
– кефір 200 мл
– сметана 80 гр
– яйце 1 шт.
– цукор 1 ст. ложка без гірки
– сіль 1 ч. ложка без гірки
– сода 1 ч. ложка без гірки
– борошно приблизно 420 гр. + на підсипку
– масло рослинне 1 ст. ложка + для смаження

Для начинки з печінки:
– печінка 300 гр.
– лук 1 шт.
– морква 1 шт.
– сіль, перець за смаком
– масло для смаження 2 ст. ложки

Смажені пиріжки з печінкою на сковороді на кефірі без дріжджів покроковий рецепт

1. У теплий кефір додаємо сметану, жовток, сіль, цукор, перемішуємо вінчиком. Поступово всипаючи просіяне борошно, змішане з содою, замішуємо тісто. Спочатку віночком. Потім продовжуємо лопаткою. І нарешті всипаємо борошно, вливаємо ложку масла і замішуємо тісто руками.

2. Довго місити не потрібно. Скачуємо тісто в кулю. Тісто трохи липке. Борошна більше не додаємо. Прикриваємо його і даємо постояти при кімнатній температурі поки робимо начинку.

3. Я в цей раз зробила з печінкою: курячу печінку відварила 10 хвилин і натерла на крупній тертці, додала обсмажену цибулю та моркву, сіль і перець. Тісто ділимо на 16 шматочків, обвалюємо в муке.
4. Розкачуємо тонкі коржі, розкладаємо начинку. Ретельно заліплюємо і руками надаємо пиріжкам бажану форму. У сковороді розігріваємо олію. Зменшуємо вогонь до середнього, смажимо котлети з двох боків до рум’яного кольору під кришкою протягом 3-4 хвилин з кожної стороны.

5. Пиріжки виходять дуже смачні, подобаються навіть тим, хто печінка не любить 😋 Спробуйте приготувати 👍