Сметанні кренделі з цукром

Як смачно зробити Сметанні кренделі з цукром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Давайте приготуємо ну дуже смачні сметанні кренделі 👍 Ароматні, м’які, повітряні- виходять прям те, що потрібно 👌

Інгредієнти

сметана будь-якої жирності 350 гр.,
молоко 150 гр.,
цукор 2 ст. л.,
яйця 3 шт., (у нас 4 тому що дрібні)
масло вершкове 50 гр.,
дріжджі сухі 11 гр., (або сирі 33 гр.)
сіль 1 ч. л.,
борошно 900-950 гр.,

Для сиропу:
цукор 1/2 склянки
вода 1/4 склянки

Для посипання:
цукрова пудра

Сметанні кренделі з цукром покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо 1 чайну ложку цукру, дріжджі, перемішуємо і залишаємо до появи «пишною шапочки». В окремій мисці змішуємо сметану, яйця, залишки цукру і сіль. Додаємо опару, перемішуємо і замішуємо тісто. При замісі додаємо м’яке вершкове масло.

2. Тісто повинне вийти м’яким і еластичним. Залишаємо для вистоювання на 1,5-2 години. Тісто має добре піднятися. Готове тісто ділимо на частини приблизно по 50 гр., скачуємо в кульки, злегка змащуємо їх рослинною олією і залишаємо на 10 минут.

3. Потім кожен кульку розгортаємо в джгут, довжиною приблизно 40 сантиметрів, кінці джгута робимо трохи тонше, щоб вийшла гарна форма, формуем крендель , викладаємо на деко і даємо 30-хвилинну расстойку.

4. В цей час варимо сироп: цукор заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин. Расстоявшиеся кренделі випікаємо при температурі 200-220 гр., до світло-коричневого кольору, рясно змащуємо цукровими сиропом і відразу посипаємо цукровою пудрой.

5. Обов’язково спробуйте приготувати, нам смачно, нехай буде смачно і вам!

Відео рецепт 👇