Солодка піца з інжиром і анчоусами

Як зробити Солодку піцу з інжиром і анчоусами рецепт простий в духовці. А месьє знає толк в кулінарних збоченнях помітить випадковий читач🤓 Люди, які читають мене давно, можливо, більш позитивно оцінять мій погляд на поєднання риби і фруктів😎 ⠀ А між тим, добути анчоуси і смачний інжир — це квест для моїх поточних місць проживання🙄 Інжиру то повно, але смачного немає. Пошуки анчоусів обернулися в 5 днів очікування доставки, спасибі озону. ⠀
Другим етапом квесту був вибір тесту під корж🤔 В моїй голові ідеальним було б тісто, як для піци. Тут настав етап пошуку сильної борошна, краще 380, на 19 білка. Але, на жаль і ах, а купувати 25 кг мішок бажання не було😳 найсильніша з доступних виявилася на 15. І то хліб. ⠀ Стоп. А навіщо білок? Що, як, чому? Розповідаю🤓 Чим вище вміст білка в борошні на 100 гр, тим більш еластичним буде тісто і тим краще воно буде утримувати вуглекислий газ, яким дріжджі насичують тісто, тим більше повітряним буде тісто. ⠀
У планах було зробити тісто подвійної ферментації, добу при кімнатній температурі і двоє в холодильнику. Але не склалося: борошно не змогла і стала клейкою фігньою. Тому лепеха була зроблена за вже перевіреним рецептом, а борошно взята звичайна в жовтій пачці🙃 ⠀ Даю рецепт основи, а по начинці вирішуйте самі, мені сподобалося накидати інжиру, анчоусів на лепеху і обідати, поливаючи медом😏

Інгредієнти

4х розміром 20 см👇
— 500 г борошна
— 250 мл холодної води
— 5 г солі
— 15 г цукру
— 40 мл оливкової олії
— 5 г сухих дріжджів

Солодка піца з інжиром і анчоусами покроковий рецепт

1. Змішайте в мисці всі сухі інгредієнти, влийте воду і масло і вимісити тісто 10 хвилин, поки воно не стане однорідним. Розділіть тісто на 4 частини. Скачайте в кульки, покладіть в різні контейнери, накрийте плівкою і залиште в холодильнику на добу. Поставте духовку на максимальну температуру.
2. Випікати піцу краще на спеціальному камені, але в мене його немає, я робив на звороті листа, посыпанного борошном, без пергаменту. Розкачайте кульки з тестом руками до круглої форми з центру до краю, роблячи бортики.

3. Перекладіть на деко. Поставте деко в духовку і випікайте близько 5 хвилин, вийняти, покласти начинку, прибрати і тримати до золотистої скоринки. Вийміть, дайте трохи охолонути і подавайте на стол.