Соус біск з панцирів креветок

Як смачно зробити Соус біск з панцирів креветок простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У новий рік зазвичай ми з’їдаємо багато всяких креветок-лангустінов-раків. Я дбайливо зберігаю всі панцирі і голови ракоподібних і готую соус біск – це такий природний підсилювач смаку для рибних блюд і страв з морепродуктів. Використовуємо:
➀ готуємо суп біск
➁ як підсилювач смаку до рибних страв, наприклад супів, юшки
➂ як підсилювач смаку в пасту з креветками, морепродуктів або рибою
➃ як підсилювач смаку в різотто з креветками, морепродуктами
➄ просто додаємо трохи до рису і риби з овочами
➅ як основу для соусів

Інгредієнти

✔️панцирі і голови ракоподібних – креветок-лангустінов-раків
✔️за 1 шт морква, цибуля, стебло селери
✔️1 ст л томатної пасти
✔️ за бажанням кілька зубчиків часнику, чебрець
✔️рослинна олія

Соус біск з панцирів креветок покроковий рецепт

1. Обсмажити панцирі і голови креветок/раків 5-10 хв в залежності від їх кількості. Залити водою і поставити на плиту. У сковороді на рослинному або вершковому маслі обсмажити цибулю, моркву, як подзолотятся додати селеру і томатну пасту, обсмажити ще немного.

2. З’єднати креветки і засмажку, долити води. Вода повинна покрити креветки і засмажку, при слабкому кипінні тримаємо 1,5 години. Пюрируем блендером, проціджуємо через дуже дрібне сито, через марлю не раджу, на ній залишається все креветочні масло і овощи.

3. Повертаю в каструлю, даю прокипіти кілька хвилин і готово. Як охолоне розливаємо по формах і прибираємо в морозилку.

Відео рецепт 👇