Спагетті з беконом, сиром і жовтками

Якщо ви хочете посперечатися, як правильно готувати карбонару: з вершками або без, з беконом або гуанчале – я вам раджу зробити так, як подобається і з’їсти її, ось. Як зробити спагетті з беконом, сиром і жовтками рецепт простий.

Інгредієнти

На 2-3 порції:
Спагетті
Бекон – 150 гр
Жовтки – 3 шт
Тертий пармезан – 1 ст ложка
Чорний перець – щіпка

Спагетті з беконом, сиром і жовтками покроковий рецепт

1. Нарізаємо і обсмажуємо бекон – без масла. Він і так жирний, нехай гарненько витопиться. Відокремлюємо жовтки від білків, нам потрібні тільки жовтки. Змішуємо їх з чорним перцем і пармезаном, ось так. Любите карбонару з вершками? Додайте їх до жовтків і перемешайте.

2. Відварюємо спагетті до стану аль-денте або на хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Перекладаємо спагетті до бекону і туди ж ополоник – два води, в якій варилася паста.

3. Перемішуємо і уварюємо пару хвилин, щоб паста і бекон стали єдиним цілим Знімаємо пасту з вогню – це важливо і вливаємо жовтки з пармезаном, добре перемішуємо і ставимо на слабкий огонь.

4. Постійно помішуємо – соус трохи загусне, знімаємо і подаємо *якщо залишити пасту на вогні і не заважати, вона вийде, але жовтки швидко згорнуться. 13 ч.

Відео рецепт 👇