Я знаю безліч таких комбінацій, тому що практично кожен день снідаю так, і буду ділитися найбільш вдалими з вами. А сьогодні у нас буде цільнозернові спельта, як основа нашого каші-салату. Я завжди вибираю цільнозернові каші. У них більше, в цільному зерні, більше користі. Мені подобається його текстура, я люблю жувати їжу. І ось спельта мені дуже підходить. Це дика пшениця, якщо ви не знаєте.
Інгредієнти
Стебло молодого часнику
Кабачок – 1 шт
Оливкова олія
Сіль
Лимонний сік
Спельта – 200 г сухої крупи
Помідор – 1 великий
Петрушка
М’ята
Базилік
Лимонна цедра
Спельтовая каша з овочами з помідорами і кабачками покроковий рецепт
Ми додамо в нашу спельту трохи овочів. Почнемо з молодих кабачків. Для того, щоб їх посмажити, потрібно розігріти сковороду. Поки вона розігрівається, давайте їх поріжемо дрібними кубиками. Одного буде достатньо на нашу порцію. Почекаємо ще трохи. Додамо до кабачків… Кабачки дуже дружать з часником.
Давайте до них додамо трохи зеленого. Прям ось цю бадилля. Посмажимо її разом з кабачками, буде супер. Ще я хочу додати сюди помідор, але перед цим очистити його від шкірки. Так він ніжніші і краще поєднується з іншими продуктами. Для цього ми його просто заливаємо окропом на одну-дві хвилини. Солимо кабачки. Помідор ми заливаємо тут же холодною водою, він нам не потрібен теплий в салате.
Тому, якщо ви не дуже любите зелень, і поки не розумієте як її ввести в раціон — це супер-спосіб взагалі. Ми візьмемо петрушку. Візьмемо м’яту (її теж рідко використовують, а це абсолютно даремно, м’ята — супер). Наші кабачки готові, тому ми приєднуємо їх до помідорів. І зелень. Значить, у нас тут м’ята, петрушка і базилік. Це, до речі, класна комбінація. Використовуйте її! Як бачите, її дуже багато, але вона тут взагалі не буде лишней.
Стираємо тільки жовту частину. І лимонний сік. Ще трохи солі. І перешкодимо. Можемо подавати. І ще одне важливе: потрібно заправити яким-небудь ароматним маслом. Оливкова, горіхове, навіть соняшникова (якщо воно не рафінована, а першого віджиму, холодного) сюди дуже класно підійде. У нас — оливкова. Спасибі вам, що слідкуйте за рецептами на нашому каналі! А якщо ще не стежите — не забувайте підписатися і поставити колокольчик.