Варені ліниві вареники з сиру і яйця в каструлі

Варені ліниві вареники з сиру і яйця в каструлі простий рецепт.

Інгредієнти

На 2-3 порції знадобиться:

– сир 5% жирності і вище 200 гр.
– велике яйце 1 шт.
– цукор 1 ст. ложка
– сіль щіпка
– борошно 3 ст. ложки + на підсипку

Для подачі: масло вершкове, сметана, протерта з цукром ягоди (у мене сьогодні смородина)

Варені ліниві вареники з сиру і яйця в каструлі покроковий рецепт

1. В миску викладаємо сир, трохи расковыриваем його ложкою, щоб не був одним грудкою 😅 Додаємо цукор, сіль на кінчику ножа і яйце. Перемішуємо ложкою. Додаємо борошно і знову ж ложкою замішуємо тісто. Тісто дуже липке та м’яке – так і повинно бути. ☝️

2. Якщо у вас сир дуже вологий, можливо знадобиться трохи більше борошна, але намагайтеся не переборщити, інакше вареники вийдуть занадто борошнисті, гумові і несмачні. Ставимо на плиту каструлю з 1 л води, додаємо 1/3 ч. ложки солі. Робочу поверхню посипаємо борошном і викладаємо тесто.

3. Обвалюємо його в борошні, щоб не прилипало. Для зручності ділимо навпіл. Кожну половину знову обвалюємо в борошні і витягуємо довгу ковбаску діаметром 2 див. Нарізаємо навскоси на шматочки завтовшки 1 див Кожен шматочок занурюємо зрізом в борошно, притискаючи пальцем в центре.

4. Перевертаємо і занурюємо протилежним зрізом. Опускаємо ліниві вареники в киплячу воду двома партіями, щоб вони не злипалися між собою і варимо 1 хвилину після того, як вони всплывут.

5. Виловлюємо шумівкою і відразу кидаємо шматочок вершкового масла. Вареники виходять не дуже солодкі. При подачі їх можна злегка посипати цукром або (як ми любимо 😍) полити сметаною і протертою ягодою 🤗