Заварне тісто для вареників

Як зробити Заварне тісто для вареників рецепт простий. ПирОги, пирОги! Так вареники вони! І, кажуть, у них сьогодні свято.
З цього приводу знайшла в засіках ролик, де я кому-то пояснюю, як зробити кіску по краю. Дивіться в каруселі, в рисз поставити посоромилася. Знятий в 2007 році!

Тоді я не знала про заварне тісто для вареників, хоча до того моменту давно вже була знайома з Оленою Айзикович @elaizik, а вона знала рецепт. Зараз вважаю його кращим! Супер-зручний в роботі і неможливо смачне!

Поділюся з вами.

Інгредієнти

Для тесту на порцію для 4-6 осіб:
500 г білої пшеничної муки
100 г вершкового масла
280 мл води
0,5 ч. л. солі

Заварне тісто для вареників покроковий рецепт

1. Приготування тіста. У невелику каструльку налийте воду, додайте масло і сіль. Доведіть рідину до кипіння. ⠀ В борошні зробіть поглиблення, влийте в нього гарячу рідину, і виделкою (ложкою) вмішайте рідину в борошно. ⠀ Викладіть тісто на стіл і вимісити до однорідності. Скачайте тісто в кулю, покласти в пластиковий пакет і залиште на столі на 30-40 хвилин. ⠀
2. Розділіть тісто на 5 частин, кожну частину скачайте в кулю. ⠀ Кожен шар розкачайте качалкою в коло товщиною до 1,5 мм. Борошно підсипати вам не знадобиться, тісто абсолютно не прилипає до дошки. ⠀ Круглої виїмкою або склянкою виріжте кружечки з теста.
3. Щоб виїмка не грузнула в тесті, періодично вмочайте її край в борошні і струшуйте надлишки. ⠀ Покладіть на кожен кружечок тіста начинку, заліпіть вареник будь-яким улюбленим вами способом. ⠀ Готові вареники можна заморозити або відварити відразу після приготовления.

Відео рецепт 👇