Страва Сугудай з оселедця чудовий

Як смачно зробити Страву з Сугудай оселедця чудовий простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже смачна північна закуска з будь-якої риби (інша назва – саламур), готується швидко, має легкий смак приправ і маринаду. Для пом’якшення смаку раджу замінити столовий оцет на яблучний, зелень можна не використовувати і додавати тільки ріпчасту цибулю.

Інгредієнти

Оселедець свіжа (морожена) – 400 г після филерования
Цибуля – 1 шт.
Сіль – 0,5 ст. л
Цукор – 1 ч. л
Перець чорний мелений
Спеції за смаком
Зелень рубана – 3-4 ст. л
Олія оливкова – 3 ст. л
Часник – 1 зуб.
Оцет столовий – 2-3 ст. л

Страва Сугудай з оселедця чудовий покроковий рецепт

1. Рибу добре промити, відокремити хвіст, голову, зачистити нутрощі і плівки, вирізати реберні кістки, максимально зачистити дрібні кісточки. Далі зняти шкіру з філе, зважити отримані филе.

2. Якщо ваги недостатньо – почистити ще одну рибу. Філе нарізати шматочками шириною 2 див Посипати шматочки сіллю, щіпкою цукру і перцем так, як ви б солили рибу для смаження (не для посолу).
3. Готова риба не повинна бути як оселедець. Цибулю очистити, нарізати пір’ям, часник очистити, видавити через прес. Зелень (у мене петрушка) крупно нарубить.

4. Цибулю викласти у ємність для маринування, посипати спеціями, сіллю, щіпкою цукру додати 1 ст. л оцту, 1 ст. л масла, перемішати, залишити на 15 хвилин. Далі викласти в ту ж ємність філе, зелень, часник, влити олію, оцет, ретельно перемешать.

5. На цьому етапі вважається, що закуска готова, але я затягла ємність плівкою і залишила на 12год в холоді маринуватися. Готову закуску через цей час можна подавать.