Стрипсы курячі палички в паніровці в кукурудзяних пластівцях

Сьогодні пропоную Вам приготувати прості курячі стрипсы і до них смачний соус. Виходять соковиті курячі палички в паніровці без зайвих інгредієнтів. Як приготувати дуже смачні домашні Стрипсы курячі палички в паніровці в кукурудзяних пластівцях в домашніх умовах рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 грам
Яйця – 2 штуки
Кукурудзяні пластівці несолодкі – 100-150 грам
Борошно – 100 грам
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинне масло – для смаження

Для соусу:
Сир пастоподібний – 100 грам
Сметана – 100 грам
Часник – 1-2 зубчики
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Зелень – 1 чайна ложка

Стрипсы курячі палички в паніровці в кукурудзяних пластівцях покроковий рецепт

1. Для початку куряче філе потрібно вимити й обсушити. Нарізаємо його на такі смужки товщиною приблизно 1-1,5 см. Крім того, для обвалювання паличок нам знадобиться 100-150 грам несолодких кукурудзяних пластівців. Їх потрібно подрібнити, для цього кладемо їх в пакет і проходимо качалкою. Готові пластівці перекладаємо в тарілку. Окремо в миску розбиваємо 2 яйця. Додаємо сіль за смаком і мелений чорний перець. Можна покласти ще гострий перець за бажанням. Все збиваємо виделкою або вінчиком. Крім того, для обвалювання курячих паличок нам знадобиться трохи муки.

2. Висипаємо її на тарілку. Тепер, у сотейнику добре прогріваємо велику кількість рослинного масла. Коли олія нагріється, обвалюємо курячі шматочки спочатку в борошні, потім – в яйці, і після – в кукурудзяних пластівцях. Викладаємо палички в розпечене масло. Обсмажуємо до золотистого кольору на вогні вище середнього. Якщо буде маленький вогонь, з курки вийде звістка сік, і вона стане сухою. Готові стрипсы викладаємо на паперовий рушник і даємо стекти зайвому маслу. Таким чином, порціями обвалюємо і обсмажуємо все курячі палички. Тепер приготуємо смачний соус під такі стрипсы.

3. Для цього, в миску викладаємо 100 грам пастоподібного сиру, 100 грам сметани. Додаємо сіль, мелений чорний перець, натремо пару зубчиків часнику і додамо трохи зелені. Все добре перемішуємо. Я додала кріп, можна, наприклад, додати зелений цибулька. Наш часниковий соус готовий. Такі курячі палички краще всього подавати гарячими, коли вони ще найбільш соковиті і хрусткі. А часниковий соус стане для них чудовим доповненням. Приємного аппетита!