Як зробити смачний Суп з червоної сочевиці з томатною пастою і перцем простий рецепт.
Інгредієнти
На 4 середніх порції:
200г червоної сочевиці в сухому вигляді
50-100г томатної пасти
1 середній болгарський перець (червоний, жовтий, оранжевий — все підійдуть)
1 ст. л. масла (у мене оливкова або виноградне)
1 середня цибулина
2-3 зубчики часнику
по 1 ч. л. солодкої паприки і куркуми
по 1/3 ч. л. коріандру, куміна, сушеного кропу
Гострий чилі на кінчику ножа
Сіль за смаком
Суп з червоної сочевиці з томатною пастою і перцем покроковий рецепт
1. Сочевицю замочити на добу, змінивши воду через 12 годин. Промити до чистої води. У каструлі розігріти олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю і чеснок.
2. Додати порізану невеликими кубиками болгарський перець, обсмажувати 2-3 хвилини (вже на цьому етапі з’явиться аромат, сносящий дах!).
3. Влити 3 склянки води по 250мл, всипати сочевицю, додати томатну пасту і спеції. Перемішати і готувати на середньому вогні близько 20 хвилин, помешивая.