Збірний суп солянка з куркою, ковбасою і сосисками

Збірний суп солянка з куркою, ковбасою і сосисками простий рецепт. Ходить така думка що солянку готувати довго і клопітно, але це зовсім не так, її готувати простіше ніж борщ і швидше в рази. Тільки якщо ви хочете приготувати ту правдиву солянку за старовинним 🤔 рецептом тоді так… це довго. Ви знали що солянку готували на бульйоні з нирок? 😳 Їх виварювали по три рази щоб пішов цей “аромат ванілі”. Я на такі подвиги не готова, тому сьогодні готуємо просту і не мега жирну солянку.

Інгредієнти

На ~4 л. супу:

Бульйон
🧅1 шт. цибулина
🍗3-4 шт. курячих стегон (у мене без шкіри і кістки)
🌱1 шт. лаврових листа
🥄5-6 горошин запашного перцю
💧2 л. води
Це основні інгредієнти, також можна покласти:
🌱Корінь петрушки
🌱Палички від кропу/петрушки
🌱Селера
🥕Морква

Суп
🍗1 шт. копчена куряча чверть (можна взяти будь-які копченості: грудка, ребра, ніжки)
🌭200 р. ковбасок (у мене курячі, можна будь-які)
🥓Можна ще сосиски. Любите пожирніше додайте ще грудинку
🥫1-2 ст. л. томатної пасти
🥕1 шт. велика морква
🧅1 шт. велика цибулина (у мене цибуля порей)
🥒3-4 шт. солоних/маринованих огірка
🍋1/2 шт. лимона
1/2 банки маслин
можна ще оливки, каперси
🌿Зеленуха для подачі

Збірний суп солянка з куркою, ковбасою і сосисками покроковий рецепт

1. Бульйон.
Курячі стегна, цибулина, корінь петрушки, палички від зелені, лавровий лист, запашний перець, сіль, вода. Варити мінімум 40 хвилин. Ніж довше варити тим ніжніше м’ясо. Дістати з бульйону м’ясо, і все остальное.

2. Суп.
Обсмажити моркву і цибулю, додати ковбаски, копчену курку, м’ясо з бульйону – злегка обсмажити. Додати томатну пасту, прогеть щоб прибрати запах вогкості. Процідити бульйон в зажарку.

3. Додати дрібно нарізані огірки, лимон, маслини. В основному лумон кладуть при подачі, але мені подобається класти відразу в суп. Довести до кипіння і відразу вимкнути. Посипати зеленню при подаче.

Відео рецепт 👇