Сочевичний Суп Мерджимек Чорбасы турецький

Сочевичний Суп Мерджимек Чорбасы турецький класичний рецепт простий рецепт. ЯК ЖЕ ЦЕ СМАЧНО🤤! Суп з червоної сочевиці, в Туреччині його називають Мерджимек чорбасы – готується дуже просто, швидко і величезний плюс для батьків примхливих в їжі дітей – про овочі в супі вони не дізнаються😍😂. Дуже дуже смачно! Рекомендую.

Інгредієнти

(Каструля 2,5 л)

Цибуля ріпчаста-1 шт.
Морква -1 шт
Картоплю -2 шт
Сочевиця червона-200 гр
Масло топлене (вершкове)-3 ст л
Вода-1 л
Вершки 20 % – 200 мл
Сіль за смаком
Перець чорний -1/3 ч л
Куркума -1/3 ч л
Сухарики за бажанням

Сочевичний Суп Мерджимек Чорбасы турецький покроковий рецепт

1. На олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і смажити до м’якості. Додати нарізану картоплю і залити водой.

2. Варити до напівготовності картоплі, далі додати промиту сочевицю і варити до повної готовності (трохи навіть перетравивши).
3. Відключаємо і пюрируем блендером до повного подрібнення дрібних грудочок. Включаємо плиту, вливаємо вершки, постійно помішуючи суп, як тільки з’являться бульбашки – відключаємо. Суп готов.

4. Подавати з сухарями, у мене були часникові і вони ідеально підійшли до цього супу.

Відео рецепт 👇