Білий борщ

Як смачно зробити Білий борщ простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Вода – 1 літр
Краківська ковбаса – 300 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Лук порей – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Картопля – 5 шт. середніх
Сметана – 200 мл
Майоран щіпка
Зелень кропу
Борошно – 2 ст. л.
Масло вершкове
Сіль, перець
Яйця

Білий борщ покроковий рецепт

1. Кільце краківської ковбаси розрізаємо на 6 частин. Відправляємо в каструлю, заливаємо водою. Варимо 20 хвилин. Потім ковбасу остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками. Бульйон від ковбаси знадобиться для приготування супу. ⠀
2. Воду доводимо до кипіння. Акуратно, за допомогою столової ложки, опускаємо яйця у воду і варимо 7,5 хв. Потім заливаємо холодною водою. Очищаємо. ⠀ Цибулю шаткуємо, часник дрібно нарізаємо, обсмажуємо на вершковому маслі в каструлі з товстим дном.
3. Заливаємо ковбасних бульйоном. ⠀ Картоплю нарізаємо кубиком і теж відправляємо в бульйон. Варимо до готовності картоплі. Солимо за смаком. ⠀ Готовий суп пробиваємо блендером до однорідної консистенції. ⠀
4. Сметану змішуємо з борошном, додаємо ополоник гарячого супу, ще раз перемішуємо і відправляємо цю заправку в суп. Перемішуємо. Суп відразу стає белым.
5. Відправляємо в нього нарізану ковбасу. На цьому етапі в суп додаємо трохи натертого хрону (я цей крок пропускаю). Прогріваємо і подаємо з половинками яєць і зеленню укропа.