Суші салат в склянці

Як смачно зробити Суші салат в склянці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– рис для суші
– оцет рисовий, заправлений сіллю і цукром
– салат листовий
– лосось слабосоленої
– креветки
– авокадо
– огірок свіжий
– сир Філадельфія
– устричний соус
– кунжут
Для подачі: обсмажені пластинки норі, соєвий соус

Суші салат в склянці покроковий рецепт

1. Для початку готуємо рис. 1 склянку рису промиваємо 3 рази в холодній воді, зливаємо. Заливаємо 1 склянкою чистої води, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо до самого слабкого і варимо під кришкою 10 хвилин. Вогонь вимикаємо, даємо рису постояти під щільно закритою кришкою ще 15 хвилин. Вливаємо 1 повну столову ложку заправленого оцту і перемішуємо паличками. (Ложкою заважати не варто, щоб не пошкодити зерна рису)
2. Накриваємо сотейник чистим х/б рушником і даємо рису охолонути до теплого стану. Заздалегідь готувати рис не вийде, зберігати його не можна. Поки рис остигає, готуємо інші інгредієнти. Розморожуємо, очищаємо креветки. Очищаємо авокадо. Моєму листя салату, огірок. Всі компоненти салату нарізаємо кубиками. Збираємо порційний салат. Викладаємо в стакани шарами:
– 🥗дрібно порвані листя салату
– 🍚 рис, шаром 1 см
– 🥒 огірок
– 🧀сир Філадельфія
– 🦐креветки
– 🍚 рис, шаром 1 см
– 🥑 авокадо
– 🧀 сир Філадельфія
– 🍣 лосось

3. Збризкуємо устричним соусом, посипаємо насінням кунжуту. За бажанням можна посипати крихтою сушених водоростей норі. Або подати обсмажені пластинки норі окремо до салату. До подачі прикриваємо склянки харчової плівкою, зберігаємо в холодильнике.