Сир маскарпоне з вершків в домашніх умовах

Як зробити сир маскарпоне з вершків в домашніх умовах простий рецепт своїми руками. ДОМАШНІЙ СИР МАСКАРПОНЕ З 2-Х ІНГРЕДІЄНТІВ😍⠀Такий сир можна використовувати для приготування тортиків і будь-яких десертів, але смачно їсти і просто з хлібчиком 😋 Вершки можна брати від 25% жирності, але чим більша жирність, тим більше готового сиру ви отримаєте 👌🏼⠀Велике прохання, хто забере рецепт до себе📌 – буду дуже вдячна за Ваші лайки, коментарі, репости та відмітки в сторож.

Інгредієнти

(~ на 325 г готового сиру):
✅ 500 мл вершків 33%
✅ 10 мл лимонного соку або 1 г лимонної кислоти + 15 мл води⠀

Сир маскарпоне з вершків в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Помішуючи, вершки доводимо до кипіння і відразу зменшуємо вогонь до мінімуму. Додаємо лимонний сік або лимонну кислоту з водою і, постійно помішуючи, тримаємо до загущення (1-2 хвилини).

2. Знімаємо з вогню й даємо постояти 30 хвилин. Після цього у велику ємність ставимо сито, накриваємо марлею в 3-4 шари і переливаємо массу.

3. Окутываем краю і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці дістаємо і насолоджуємося домашнім сиром маскарпоне!

Відео рецепт 👇