Ніжні, смачні! Як зробити сирні оладки з рікоттою на молоко на сковороді рецепт простий.
Інгредієнти
На 8 оладок (оладки розміру XL)
⠀
250 грам сиру рікотта
3 ст ложки тертого пармезану
2 яйця (відокремити білки від жовтків)
125 мл молока
1/3 год л соди
80 грам борошна
Вершкове масло для смаження
Салат зі свіжого молодого шпинату
50 г молодого шпинату
2 ст л оливкової олії
Сіль/перець за смаком
1/2 ст л бальзамічного оцту
1/2 зубчики часнику (прес)
2 ст ложки дрібно порубаного базиліка
30 гр кедрових горішків
Помідори черрі
Сирні оладки з рікоттою на молоко на сковороді покроковий рецепт
1. В миску відправляємо жовтки, рікотту, пармезан, перемішуємо вінчиком. Потім наливаємо молоко, знову перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і соду, знову добре перемішуємо. Білки збиваємо до стійкої піни і акуратно за допомогою лопатки додаємо в тісто, акуратно перемішуємо. Смажимо на вершковому маслі (по 2 ст л тесту на оладок), приблизно по 2 хвилини з кожного боку до золотистої красивою корочки.
2. Оладки гарні самі по собі, але в поєднанні із зеленим салатом зі свіжого молодого шпинату просто 👌🏻👌🏻❤️. Все для салату рекомендую підготувати до того, як ви будете смажити оладушки.
3. Шпинат помити, просушити. Кладемо в миску. У шейкер для соусу наливаємо оливкову олію, сіль/перець, бальзамічний оцет, часник. Добре збовтати Шпинат поливаємо соусом (весь відразу не виливайте, орієнтуйтеся на ваші смакові переваги). Посипаємо рубаним базиліком і кедровими горішками. Додаємо помідори черрі, розрізані навпіл. Подаємо разом в гарячими оладушками.
Відео рецепт 👇