Сирний меренговый рулет з ягодами

Як смачно зробити Сирний меренговый рулет з ягодами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тане в роті меренговый рулет. Без удаваної скромності заявляю – це приголомшливий рулет, що нагадує ніжне муссовое тістечко або тепле фісташкове морозиво. І у мене є свідки, які готові це підтвердити. Одночасно простий і складний рецепт, на виробництво якого у мене пішло 5 днів і 6 спроб. Акі лемінг, раз за разом, я чинив спроби, перебирав рецепти, сперечався з духовкою, кричав на продукти і заїдав стрес висушеної меренгою. Для фіксації я повторив рецепт і можу стверджувати, що, слідуючи інструкціям нижче, ви точно зможете його приготувати. Але варто враховувати – все духовки різні і, можливо, доведеться зменшити або збільшити час перебування меренги в духовці. Меренга має рівномірно покритися цукровою скоринкою, легко проламывающейся при натисканні на.

Інгредієнти

Для крему
– 200 г кисломолочного сиру
– 50 г вершків 30%+
– 30 г цукрової пудри
– 40 г фісташкової пасти (необов’язково)

Для ягідного конфі
– 200 г ягідного пюре
– 2,5 г листового желатину

Для меренги на деко 45 на 30 см
– 150 г білка
– 300 г цукру
– 12 г кукурудзяного крохмалю
– міксер, краще планетарний

Сирний меренговый рулет з ягодами покроковий рецепт

1. З’єднайте разом для крему до однорідності. Покладіть желатин в склянку з водою на 2-3 хв. Пюре доведіть майже до кипіння на маленькому сотейнику. Відіжміть желатин, розчиніть в пюре і дайте повністю охолонути. На водяній бані, змішати білки з цукром. Будьте обережні, інакше є ризик приготувати солодкий білковий омлет.
2. Почніть збивати білок. В моменті, коли він піде густою піною, додайте крохмаль і збивайте до твердих піків. Вистеліть деко пергаментом і рівномірно розподіліть меренгу. Відправте в духовку, розігріту до 160 гр в режимі конвекції, на 15-20 хв. Дістаньте, накрийте листом пергаменту і дуже-дуже акуратно переверните.

3. Залиште відпочити на 20 хв. Зніміть верхній пергамент, рівномірно нанесіть крем і ягідне конфі, скрутіть в рулет, перекладіть на блюдо, відправте в холодильник мінімум на 2 години. Дістаньте, прикрасьте ягодами і подавайте на стіл. Приємного рулетоедения!

Відео рецепт 👇