Як приготувати смачний Тарт пиріг з грушею, сливами і франжипаном на пісочному тісті рецепт простий в духовці. 🍐 Тонка пісочна основа, мигдальний начинка, увінчана стиглими сливами і грушами, – це ідеальний літній смак 😋
Інгредієнти
Тісто:⠀⠀
🥖 Борошно – 160 гр.⠀⠀
🧈 Вершкове масло – 80 гр.⠀⠀
🎋 Цукрова пудра – 35 гр.⠀⠀
🥚 Яйце – 1 шт.⠀⠀
🧂 Сіль – щіпка⠀⠀
⠀⠀
Франжипан:⠀⠀
💚 Мигдаль «Семушка» – 80 гр.⠀⠀
🎋 Цукор – 80 гр.⠀⠀
🧈 Вершкове масло – 80 гр.⠀⠀
🥚 Яйце – 2 шт.⠀⠀
🥃 Лікер або коньяк – 20 мл.⠀⠀
🌽 Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.⠀⠀
🍐 Груша – 2 шт.⠀⠀
🟣 Зливу – 2 шт.⠀⠀
Тарт пиріг з грушею, сливами і франжипаном на пісочному тісті покроковий рецепт
1. Борошно, цукрову пудру і сіль висипте в глибоку миску.⠀⠀ Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками і додайте до борошна.⠀⠀ Перетріть масу так, щоб вона нагадувала «хлібні крихти».⠀⠀
2. Потім додайте яйце і швидко замісіть тісто. Якщо яйце маленьке, то можна додати до тесту пару чайних ложок холодної води або молока.⠀⠀ Готове тісто розкачайте і викладіть його в круглу невисоку форму (у нас форма 24 см). Зріжте надлишки тіста.⠀⠀ Приберіть тісто в холодильник на 1 годину.⠀⠀
3. Для франжіпана мигдаль покладіть в чашу блендера і збийте в крихту.⠀⠀ До мигдалю додайте: м’яке вершкове масло, цукор, яйця, алкоголь і крохмаль і ще раз збийте в однорідну масу.⠀⠀ Приберіть в холодильник на 1 годину.⠀⠀ Охолоджене тісто дістаньте і викладіть в нього франжипан.⠀⠀
4. Сливи і груші розрізати на 2 частини, вийміть кісточки і наріжте на тонкі слайсы.⠀⠀ Викладіть фрукти на франжипан.⠀⠀ Прикрасьте пиріг крупно нарубаний мигдалем.⠀⠀ Випікайте тарт при 180С близько 30-35 хвилин.⠀⠀ Готовий тарт повністю остудіть. При подачі посипте цукровою пудрою.⠀⠀