Тарт пиріг з грушею, сливами і франжипаном на пісочному тісті

Як приготувати смачний Тарт пиріг з грушею, сливами і франжипаном на пісочному тісті рецепт простий в духовці. 🍐 Тонка пісочна основа, мигдальний начинка, увінчана стиглими сливами і грушами, – це ідеальний літній смак 😋⁣⁣

Інгредієнти

Тісто:⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🥖 Борошно – 160 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🧈 Вершкове масло – 80 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🎋 Цукрова пудра – 35 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🥚 Яйце – 1 шт.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🧂 Сіль – щіпка⁣⁣⠀⁣⁣⠀
⁣⁣⠀⁣⁣⠀
Франжипан:⁣⁣⠀⁣⁣⠀
💚 Мигдаль «Семушка» – 80 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🎋 Цукор – 80 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🧈 Вершкове масло – 80 гр.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🥚 Яйце – 2 шт.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🥃 Лікер або коньяк – 20 мл.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🌽 Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🍐 Груша – 2 шт.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
🟣 Зливу – 2 шт.⁣⁣⠀⁣⁣⠀

Тарт пиріг з грушею, сливами і франжипаном на пісочному тісті покроковий рецепт

1. Борошно, цукрову пудру і сіль висипте в глибоку миску.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Охолоджене вершкове масло наріжте кубиками і додайте до борошна.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Перетріть масу так, щоб вона нагадувала «хлібні крихти».⁣⁣⠀⁣⁣⠀
2. Потім додайте яйце і швидко замісіть тісто. Якщо яйце маленьке, то можна додати до тесту пару чайних ложок холодної води або молока.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Готове тісто розкачайте і викладіть його в круглу невисоку форму (у нас форма 24 см). Зріжте надлишки тіста.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Приберіть тісто в холодильник на 1 годину.⁣⁣⠀⁣⁣⠀
3. Для франжіпана мигдаль покладіть в чашу блендера і збийте в крихту.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ До мигдалю додайте: м’яке вершкове масло, цукор, яйця, алкоголь і крохмаль і ще раз збийте в однорідну масу.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Приберіть в холодильник на 1 годину.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Охолоджене тісто дістаньте і викладіть в нього франжипан.⁣⁣⠀⁣⁣⠀

4. Сливи і груші розрізати на 2 частини, вийміть кісточки і наріжте на тонкі слайсы.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Викладіть фрукти на франжипан.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Прикрасьте пиріг крупно нарубаний мигдалем.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Випікайте тарт при 180С близько 30-35 хвилин.⁣⁣⠀⁣⁣⠀ Готовий тарт повністю остудіть. При подачі посипте цукровою пудрою.⁣⁣⠀⁣⁣⠀