Як приготувати смачні тарталетки з ванільним заварним кремом і полуницею рецепт простий. Тим хто не боїться влітку піч і є) дуууже раджу! Так смачно! Ніжний солодкий заварний крем, пронизаний ванільним ароматом і більш нейтральні за кількістю цукру тарталетки, ароматна полуниця – це по-літньому свіжо і актуально. І на пікнік, і до ранкової чашки кави, і до вечірнього чаю… залишилося тільки визначитися з місцем і часом) Зняла стотищ кадрів без пудри з чистим тлом, потім навела бардак, але пудру так толком і не вдалося затримати на полуницях, а на квітах/листочках і фотофоне будь ласка), але ви знайте вона там є і з нею звичайно ж смачніше 😊
Інгредієнти
На 9шт. 10см по денця
Пісочне тісто
• 180г сл.масла
• 40г сах.пудри
• 335г борошна
• 40г крохмалю
• 80г яйце
• 10г хол.води
• 1соли
Заварний крем
• 375г молока
• 125г вершків 33-35%
• 160г цукру
• 30г борошна
• 2 яйця З
• 1 стрючок ванілі
• Полуниця і цукрова пудра для прикраси
Тарталетки з ванільним заварним кремом і полуницею покроковий рецепт
1. Масло кімнатної t збити з цукровою пудрою і сіллю до пишної білої маси. Вмішати яйця і воду. Всипати борошно, просіяне з крохмалем і швидко вимісити тісто. Сформувати шайбу, затягнути в плівку, прибрати на 60хв.у холодильник. Після розкачати в тонкий пласт, вирізати кола, викласти їх у форми, рівномірно розподіляючи дном і стінками, наколоти виделкою донышко.
2. Прибрати в морозилку на 10-15хв. Розігріти духовку до 180°С і випікати заморожені тарталетки до рум’яності, близько 20-25 хв. Остудити у формах, потім вийняти і заповнити кремом. Крем. Молоко і вершки змішати в сотейнику. Нагріти майже до кипіння. Яйця розмішати з цукром, ваніллю і борошном до однорідної массы.
3. Влити цівкою у гаряче молоко, постійно заважаючи при цьому віночком. Довести на середньому вогні до загусання, так само постійно помішуючи. Як тільки маса почне закипати, активно перешкодити ще пів хвилинки і крем готовий. Бережіть руки!, при закипанні крем починає бризкати!
4. Перекласти крем в іншу ємність, накрити плівкою в контакт і швидко остудити. Холодним кремом заповнити тарталетки. Укласти зверху слайсы полуниці і присипати цукровою пудрою. Смакота! 😋