Гарбузово апельсиновий чізкейк з випічкою

Як смачно зробити Гарбузово апельсиновий чізкейк з випічкою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У вихідні я почну вже активно готуватися до новорічного меню для вас. Планів звичайно, як звичайно, встигнути б все. Але сьогодні пряний гарбузовий чізкейк з хрустким пеканом. Ніжний до такої міри, що навіть просто аааааааа. Ну і пряна гарбуз ідеально підходить до какао з зефирками під Гарі Потера під пледом☺️ Ще можна додати вогники – і все, настрій прийде само собою, ось прям обіцяю.

Інгредієнти

▪️600гр сирного сиру
▪️300гр гарбузового пюре
▪️3 яйця
▪️120гр цукру (+50гр для цукрової скоринки)
▪️1ч.л прянощів (кориця, мускатний горіх, ваніль)
▪️цедра 1 апельсина
▪️150гр вершків 33%
▪️1ст.л борошна

Для основи
▪️200гр чення
▪️50гр мигдальної пасти
▪️100го вершкового масла
▪️10гр какао
▪️1ч.л меленого імбиру
Для карамельного пекана
▪️100гр пекана
▪️1ст.л вершкового масла
▪️3ст.л цукру
▪️1ст.л води

Гарбузово апельсиновий чізкейк з випічкою покроковий рецепт

1. З печеньок зробити дрібну крихту, додати мелений імбир, мигдалеву пасту, какао і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішати, викласти в роз’ємну форму і відправити в холодильник мінімум на 1 годину. Всі інгредієнти на чіз повинні бути кімнатної температури. В окремій мисці змішати сирний сир, вершки, яйця, цукор і всі прянощі – перемешать.

2. Гарбуз для гарбузового пюре попередньо запекти в духовці (1/4 середньої гарбуза запікається десь 60-65 хвилин при температурі 180С), остудити і пропюрировать. Додати в вершкову масу пюре гарбуза і 1ст.л. борошна. Знову все добре перемішати. Вилити в підготовлену форму з основою, гарно замотати фольгою і опустити в ємність з водою, так щоб чіз в формі був хоча б на половину стояв у воді. Запікати при 150С 2 години . Дати повністю охолонути духовке.

3. Готовий чізкейк витягнути з духовки і відправити в холодильник стабілізуватися мінімум на 10-12 годин. Карамелізований пекан. У сковороду відправити пекан, Цукор, масло і воду – дати всьому розтанути і, добре перемішуючи лопаткою, підсмажувати всі три хвилини. Викласти на папір для випічки – остудити. Після холодильника чізкейк посипати цукром і обпалити пальником – зробити карамельну скоринку. Прикрасити пеканом.