Як приготувати смачний Теплий салат з баклажанами та помідорами рецепт простий. Салат сподобався навіть тим, хто раніше думав, що не любить баклажани 🔥🔥🔥
Інгредієнти
– 2 середніх баклажана
-3-4 великих помідора (смачних і м’ясистих)
– петрушка за смаком (або кінза)
– червоний солодкий цибулю 1/2 великої цибулини +/-
– кукурудзяний крохмаль
– масло для смаження
– сіль за смаком
– кунжутне насіння за смаком
– сир фетакса або інший на вибір (можна без сиру)
– оливкова олія 80 мл або більше
– гірчиця 1 ч. л. неповна
– сік лимона 1 ст. л.
– рідкий мед 1 ст. л.
– часник зубчик або менше
Теплий салат з баклажанами та помідорами покроковий рецепт
1. Овочі помити і обсушити. Баклажани почистити і нарізати маленькими кубиками не гаразд 2-3х3 см (якщо шкірка не бентежить, можна не чистити). Обваляти шматочки баклажанів в кукурудзяному крохмалі і обсмажити на гарячій сковороді з великою кількістю масла. Смажити з усіх боків по 1-2 хвилині до рум’яної корочки.
2. Можна смажити у фритюрі. Викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайве масло. Помідори порізати на шматочки аналогічні розміром шматочків баклажан. Цибулю порізати півкільцями або чверть кільцями. Зелень я порізала крупно, справа смаку. Скласти помідори, зелень і цибулю миску.
3. Посолити. Викласти баклажани і посипати кунжутом. За бажанням додати зверху шматочки сиру, у мене фетакса, можна взяти інший м’який сир. Для заправки змішати рідкий мед, сік лимона, гірчицю, олію і часник (розчавити). Тут раджу пробувати і якщо не вистачає солодощі або гостроти додати потрібні ингредиенты.
4. Можна додати більше олії до потрібної насиченості смаку. Можна додати трохи соєвого соусу в заправку або сушені трави. Якщо не любите таку заправку, можна використовувати рослинне масло, оливкова, кукурудзяна, кунжутне або інше. Полити салат заправкою і подавати до столу теплым.
Відео рецепт 👇