Теплий салат з гарбуза з карамелізованою цибулею

Готуємо приголомшливий салат з простих інгредієнтів. І в бенкет, і в світ. Можна на кожен день, можна на Новорічний стіл 👌 Як смачно зробити Теплий салат з гарбуза з карамелізованою цибулею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

гарбуз — 200 г
заморожений зелений горошок — 1 ст. л.
помідори — 2 шт
рукола/мангольд або інший салат — за смаком
червоний цибуля — 1 шт
часник — 2 зубчики
рослинна олія — за смаком
зелений перець або чилі
оцет — 1 чл.
сіль, мелений чорний перець
вершковий сир або сметана — 3 ч. л.
лимонний сік — за смаком

Теплий салат з гарбуза з карамелізованою цибулею покроковий рецепт

1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо кубиком. За бажанням можна запанірувати в борошні або крохмалі. Обсмажуємо на розпеченій сковороді близько трьох хвилин до появи скоринки. Солимо перчимо, накриваємо кришкою, тушкуємо на повільному вогні до м’якості. ⠀
2. За хвилину до готовності гарбуза, додаємо в сковороду часник і перець Чилі. ⠀ Знімаємо гарбуз в тарілку, обсмажуємо помідори. Додаємо оцет, выпариваем і знімаємо. ⠀ Нарізаємо цибулю кільцями й обсмажуємо до прозорості. Додаємо сіль і цукор — карамелізуємо. ⠀
3. Салат рвемо руками, скроплюємо маслом, лимоном. Зверху викладаємо чайною ложкою вершковий сир або сметану. На нього — карамелізований цибулю. І всі наші овочі. ⠀ Приємного апетиту! Подавати гарячим 😉