Тістечка «Павлова» на швейцарській меренге

Тістечка «Павлова» на швейцарській меренге – ніжний, смачний, літній десерт 😍 Повітряна розсипчаста меренга / безе, смачний крем з маскарпоне і кисломолочного сиру, малинова прошарок і свіжі ароматні ягідки 😍 Мені зараз найбільше подобається швейцарська меренга на прогрітих білках і цукрі – точно у вас зіб’ється, не буде незбитих цукрових крупинок, після сушіння залишається білосніжною 🔥

Інгредієнти

Для швейцарської меренги:
150 гр білків
300 гр цукру
30 г крохмалю (будь-якого)
Щіпка солі

Для крему:
250 г сиру маскарпоне
250 г кисломолочного сиру
Сах пудра за смаком, у мене грам 100

Для ягід шару – 200 р малини, 1 ч л крохмалю, 100 г цукру

Тістечка «Павлова» на швейцарській меренге покроковий рецепт

1. Готуємо крем. За 2 години до приготування дістати продукти з холодильника. Розм’якшений сир маскарпоне і сирний сир з’єднати в чаші, перемішати ложкою (міксер не використовувати!), додати сах пудру, разом перемешать.
2. Готуємо ягідну прошарок. Малину з цукром пробити в блендері або прокрутити через м’ясорубку. Якщо не любите кісточки -перетріть пюре через сито. Масу викласти в каструльку, поставити на вогонь, додати крохмаль, переважуючи довести до загущення, зняти з вогню, дати остыть.

3. Готуємо меренгу. Білки і цукор скласти в каструльку, поставити каструльку на водяну баню (у мене чаша міксера стояла на каструлі з окропом, яка стояла на плиті, на невеликому вогні, постійно помішуючи (‼️), прогріти цукор і білками до 60-65 С, зняти з вогню і відразу почати збивати на великій швидкості до білої пишної маси (у мене планетарним збивається міксером хвилин 5), на останній хвилині збивання додати крахмал.
4. Збиту білкову масу скласти в кондитерський мішок з насадкою і на деко з пергаментом відсадити заїзду / квіти і залишити незаповнену серединку для крему (сформувати дно гнізда і боки).
5. Відправити меренгу сушиться при 100 З 2.5 – 3.5 години (2.5 год -залишиться ніжна м’яка серединка, 3.5 год -все тістечко буде хрустке, тверде, без ніжної серединки). Ще час залежить від ваги і форми ваших пирожных.

6. Збірка. Крем викласти в кондитерський мішок. Спочатку на дно кошичків викласти частину крему, на нього по 1-1.5 ч л ягідного пюре, зверху закрити кремом, прикрасити ягодами і листочками м’яти, сах пудрой.