Чесно. Дуже хотілося розбавити солодкі рецепти 🙈 Але, мабуть, кількість ЯЄЧНИХ БІЛКІВ, озадачивших деяких після публікації попереднього рецепту, вимагає публікації цього… Обіцяного вам ще до новорічних свят🎄 ТІСТЕЧКА «ІДЕАЛ» 🤩 Відразу скажу, рецепт не з самих швидких 😁 але результат виправдає всі ваші старання! Недарма цей рецепт В. Чадеевой з книги «Випічка по ГОСТу» ❤️.
Інгредієнти
Тісто:
4 яєчних білка (150 г)
100 г подрібненого мигдалю
100 г цукру
15 г борошна
КРЕМ:
100 г вершкового масла
100 г цукру
1 яєчний жовток (20г)
65 г молока
стручок ванілі або пакетик ванільного цукру
1 ст. л. коньяку або лікеру «Амаретто»
15 г какао-порошку
Прикраса:
цукрова пудра
2 ст. л. «Нутелла» (або праліне)
Тістечко ідеал покроковий рецепт
1. 1. Для коржів ретельно змішайте борошно, мигдаль і цукор (дрібний).
2. Білки збийте в стійку піну. Змішайте ретельно і акуратно з мигдальною масою. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і отсадите на папір, змащену маслом і присипану борошном (у мене – тефлоновий килимок!) 20 коржів діаметром 5-7 див «Хвостики» зверху пригладьте.
3. Печіть в заздалегідь розігрітій до 160 гр. духовці 30 хв. Коржі повинні стати рівномірно коричневими. Їх треба ще гарячими акуратно зняти з паперу, остудити в перевернутому вигляді і залишити на кілька часов.
2. Білки збийте в стійку піну. Змішайте ретельно і акуратно з мигдальною масою. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і отсадите на папір, змащену маслом і присипану борошном (у мене – тефлоновий килимок!) 20 коржів діаметром 5-7 див «Хвостики» зверху пригладьте.
3. Печіть в заздалегідь розігрітій до 160 гр. духовці 30 хв. Коржі повинні стати рівномірно коричневими. Їх треба ще гарячими акуратно зняти з паперу, остудити в перевернутому вигляді і залишити на кілька часов.
2. 4. Для КРЕМУ «ШАРЛОТ» в мисці ретельно змішайте жовток з молоком, перекладіть в каструлю і додайте цукор.
5. Варіть на повільному вогні при постійному помішуванні до закипання. Остудіть.
6. Розм’якшене масло збийте з ваніллю в пишну світлу масу, додайте потроху сироп, охолола до кімнатної температури.
7. В кінці додайте какао-порошок, коньяк (лікер) і ретельно взбейте.
5. Варіть на повільному вогні при постійному помішуванні до закипання. Остудіть.
6. Розм’якшене масло збийте з ваніллю в пишну світлу масу, додайте потроху сироп, охолола до кімнатної температури.
7. В кінці додайте какао-порошок, коньяк (лікер) і ретельно взбейте.
3. 8. Остиглі коржі склейте кремом попарно (використовуйте 2/3 крему; решта піде на прикрасу тістечок). Дайте застигнути в холодильнику.
9. «Нутеллу» розігрійте до добре мажущегося стану і змастіть нею верхні коржі.
10. Готові тістечка посипте цукровою пудрою і зробіть зворотною стороною ножа насічки, щоб вийшов візерунок.
11. В центрі кожного тістечка видаліть шар цукрової пудри (інакше крем не прилипне) і отсадите залишився крем з фігурною насадки.
9. «Нутеллу» розігрійте до добре мажущегося стану і змастіть нею верхні коржі.
10. Готові тістечка посипте цукровою пудрою і зробіть зворотною стороною ножа насічки, щоб вийшов візерунок.
11. В центрі кожного тістечка видаліть шар цукрової пудри (інакше крем не прилипне) і отсадите залишився крем з фігурною насадки.