Пиріг з хурмою, апельсинової карамеллю і імбиром

Ось і листопад… Ягоди залишилися в минулому, прийшла пора теплих, пряних, солодких пирогів. Сьогодні у мене для Вас медовий пиріг з хурмою, апельсинової карамеллю і щіпкою імбиру. Але і цього мені здалося мало) тому вже готовий теплий пиріг приправила свіжомеленим чорним перцем і стало зовсім добре))) а кульку пломбіру внесе атмосферу свята і зробить життя зовсім солодкої) Хурма потрібна жорстка, але не в’язка, якщо шкурка зовсім щільна – очистіть, ну і кісточки, звичайно, треба видалити.

Інгредієнти

На форму 18-20 см
70 гр коричневого цукру
40 гр. апельсинового соку
2 великі хурми

100 гр вершкового масла
2 яйця З
90 гр цукру
40 гр меду
100 гр пшеничного борошна в/с
1 стл апельсинової цедри
1/2 чл сухого імбиру
1/2 чл солі
1 чл розпушувача

Пиріг з хурмою, апельсинової карамеллю і імбиром покроковий рецепт

1. Коричневий цукор з’єднати з апельсиновим соком і довести до кипіння, варити 1 хв на сильному вогні. Форму для випічки простелити папером. Хурму розрізати навпіл і тонко нарізати часточками. Сироп вилити в форму і розкласти часточки хурми внапуск по всьому дну форми. Масло розтопити, додати мед, цедру і размешать.
2. Остудити. Яйця збити з цукром протягом 5 хв, не перестаючи збивати влити масляну суміш тонкою цівкою. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і імбиром. Всипати в тісто і розмішати лопаткою. Викласти тісто на підготовлену хурму.

3. Випікати при 180 гр протягом 40 хв. Дати постояти у формі 2-3 хв, після чого перевернути на тарілку і прибрати папір. Остудити до теплого, посипати свежесмолотым чорним перцем. Подати з кулькою пломбіру. Приємного апетиту)))