Імбирне печиво з какао і содою

Як зробити Імбирне печиво з какао і содою рецепт простий в духовці. Вже на етапі випічки це печиво створить настрій свята, особливий затишок і тепло в будинку. До речі, відмінний подарунок родичам і друзям) Якщо хочете печиво, розкачайте тісто тонший, якщо пряники, то товстіший.

Інгредієнти

Вершкове масло-100 гр.
Цукрова пудра-80 гр.(або дрібний цукор)
Мед -40 гр.
Яйце-1 шт.
Борошно-200 гр.(+-40 гр.на присипку)
Кориця-1 -1,5 год. л.
Какао-1 ч. л. (можна пропустити)
Імбир-1 ч. л.(якщо любите смак понасыщеннее додайте 1,5)
Можна додати ще мелений мускатний горіх, гвоздику.
Сода-1/2 ч. л.

Імбирне печиво з какао і содою покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло кімнатної температури, цукрову пудру перетираємо до розчинення пудри, додаємо мед, яйце і перемішуємо до однорідної маси. В окремій мисці просіваємо борошно, додаємо корицю, какао, імбир, соду і перемішуємо вінчиком. Сухі інгредієнти додаємо в рідкі і перемішуємо, замішуємо тесто.

2. Тісто буде трохи прилипати до рук, посипте борошном трохи, сформуйте кулю, загорніть в плівку і в холодильник на 1,5-2 години. Присипаємо поверхню борошном, тісто ділимо на 2 частини (можна і не ділити), розкачуємо приблизно 0,5 см.

3. Якщо тісто липне, знову присипаємо борошном. Вирізаємо наші печеньки і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку 180 – 200 на 7-10 хвилин, не пересушите. Дістаємо печиво, вони будуть дуже м’які, даємо трохи охолонути і можна їх перекладати. Приємного апетиту 💛

Відео рецепт 👇